dobri ljudi

Vlasnik tvrtke nagradio najvjernijeg radnika: za 30 godina rada kupio mu novi automobil

| Autor: Glas Istre
(Snimio Arif Sitnica)

(Snimio Arif Sitnica)


Bore Perica, vlasnik obiteljske tvrtke BIM Perica Staklo u Zadru, povodom 30 godina osnutka odlučio je svoga vjernog radnika Predraga Gospića (57) nagraditi novim automobilom. Gospić u firmi radi od prvog dana, punih 30 godina.

Predrag Gospić sa suzama u očima primio je ključeve Dacie Sandero te zaključio da će stara Opel Corsa koja mu je vjerno služila 20 godina na otpad. "Osjećam se uzbuđeno, sretno, zahvalno... Ovo mi puno znači, prije svega poštovanje gazde, poštovanje moga rada... Hvala puno! Nemam riječi, presretan sam", rekao je za Zadarski.hr.

(Snimio Arif Sitnica)(Snimio Arif Sitnica)

"Bilo je sretnih trenutaka, veselih trenutaka, ali i teških. Raditi se moralo, išlo se dalje, šef je ulagao u strojeve, u razvoj, a to je i mene zadržalo sve ove godine, vidio sam perspektivu u svemu tome. Uz to i pošten odnos njega prema meni, a nadam se i mene prema njemu. Radniku puno znači kad je šef pošten, kad regulira sve svoje obaveze i kad posao dođe na jednu prijateljsku, čak i familijarnu osnovu, to puno znači.

Nije sve u šoldima, pa ni u plaći, nekad je važniji taj pošteni odnos nego kolika je sama plaća. A ona je uvik redovno stizala i sve je štimalo, nikad nije bilo problema. Bit ću iskren, bilo je trenutaka u ovih 30 godina kad mi je došlo i da odem. Ali prođu ti trenuci, sve se izgladi. To je normalno u poslu, nikad nije sve glatko niti je sve teško. Ali nastavili smo dalje", dodao je.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum