ZAGREB

Mladež SDP-a, Možemo, IDS-a i HSS-a: Nepotrebne izmjene Zakona o savjetima mladih

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zajednički sastanak mladeži parlamentarnih stranaka: SDP-a, Možemo, Centra, IDS-a i HSS-a, na kojem su zaključili da su nepotrebne izmjene Zakona o savjetima mladih, održan je u srijedu u prostorijama SDP-a u Zagrebu.

  Proces izradbe Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih nije bio inkluzivan i transparentan, istaknuli su predstavnici stranačkih mladeži, priopćeno je iz SDP-a.
  Ocijenili su kako radna skupina za izradbu izmjena i dopuna Zakona nije uključivala sve relevantne skupine mladih, među kojima ni Mrežu mladih Hrvatske, čime je, smatraju, ozbiljno narušena inkluzivnost i pokazan visoki stupanj nepovjerenja prema različitim skupinama mladih u društvu. 
Mladež SDP-a, Možemo, Centra, IDS-a i HSS-a prigovaraju i činjenici da su, unatoč odbijanju,  prihvaćeni prijedlozi Mladeži HDZ-a s javnoga savjetovanja.
Nakon objavljenog Izvješća, Središnji državni ured za demografiju i mlade upućuje prijedlog Zakona tijelima javne uprave, nakon čega se događa obrat te prijedlozi Mladeži HDZ-a bivaju prihvaćeni, napominje stranačke mladeži i ocjenjuju kako Središnji državni ured prikriva istinu.
Stranačke mladeži SDP-a, Možemo, Centra, IDS-a i HSS-a smatraju kako je osnivanje Savjeta mladih Republike Hrvatske nepotrebno, politički obojeno i štetno. Sve to upućuje da navedene promjene neće dovesti do povećanja participacije mladih, dodaju.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter