IMAJU I OBJAŠNJENJE

Lovci kod Kostrene noćas odstrijelili zalutalog mladog medu koji je sijao strah po Kvarneru

| Autor: Glas Istre
Medo iz Kostrene

Medo iz Kostrene


U kasnim večernjim satima nedjelje na području Kostrene odstrijeljen je zalutali mladi medvjed.

Nakon što akcija pokušaja odvraćanja i tjeranja ove divlje životinje u šumu nije uspjela, tim lovaca i interventnih stručnjaka ovlaštenih od strane Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog veterinarskog instituta opasnu je zvijer ustrijelio te uklonio s lica mjesta.

- Medvjed je podivljao, počeo raditi probleme i izazivati opasnost, ulazio je u dvorišta i dječja igrališta te ugrozio stanovništvo. Prije nego su lovci stigli ugrozio je dvije djevojke koje su se nalazile na autobusnoj stanici, one su pobjegle, a njihov otac se skrio u kombiju dok se medvjed ne makne. Penjao se ljudima na balkon, na garažne ploče, pojavljivao se pred ulaznim vratima kuća. Reagirali smo na poziv 112 i na pozive lokalnog stanovništva, no dotad je medvjed napravio veliki nered, zbog čega uspavljivanje sinoć nikako nije bilo izvedivo. Zbog toga smo u koordinaciji s općinskim načelnikom, policijom i nadležnim institucijama nažalost bili prisiljeni ustrijeliti medvjeda, kazao je za Novi list Orlando Francišković, predsjednik Lovačkog društva "Jelen" Čavle, čiji su članovi sudjelovali u sinoćnjem poduhvatu zaštite ljudi, domaćih životinja i imovine.

Medvjed je pretprošlog vikenda viđen u Kostreni i Bakru, dok je ove subote te u nedjelju ponovno posjetio kostrenska naselja.

Prema Franciškovićevim riječima, najvjerojatnije se radi o istoj jedinki, medvjedu starom oko dvije godine, koji je na kraju sezone parenja pobjegao od svoje majke u opasnosti od alfa mužjaka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater