ZAGREB

Zagreb: Bez većih sigurnosnih incidenata na "Norijadi"; Hitna intervenirala 23 puta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebačka "Norijada", kojom maturanti slave završetak srednjoškolskog obrazovanja prema policijskim podacima prošla je s jednim uhićenjem i bez većih sigurnosnih incidenata, dok je Hitna pomoć do sada intervenirala 23 puta zbog alkoholizma i ozljeda. 

Zagrebačka policija izvijestila je da nije bilo značajnijih sigurnosnih događanja te da su intervenirali samo u jednom slučaju, pod sumnjom prekršaja protiv javnog reda i mira zbog čega je jedna osoba privedena u službene prostorije policije.

Timovi Hitne medicinske pomoći imali su četiri intervencije na putu povorke od Trga Bana Jelačića prema Bundeku te su svi odvezeni u bolnicu. Do 19,15 sati bile su sveukupno 23 intervencije, prvenstveno zbog alkoholizma, ozljeda i alergija, doznaje se od voditelja smijene Hitne intervencije u Zagrebu Joze Brkića.

Na bolničko liječenje prevezeno je pet do šest maturanta zbog alkoholizma i ozljeda.

Na Bundeku su tri tima Hitne medicinske pomoći koji dežuraju do 21.30 sati, ali i duže, ovisno o tome kako će se situacija razvijati. 

Zagrebački maturanti u petak od jutra slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, Trg bana Jelačića bio je pun maturanata koji su u podne u povorci krenuli prema Bundeku, gdje ih je dočekao glazbeni program kako bi proslavili posljednji dan škole.  

Maturante je ove godine obišao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater