noćas u zagrebu

Iznenada tragično preminuo hrvatski top menadžer velikog utjecaja

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Noćas je iznenada je tragično preminuo Ivan Parać, bivši vlasnik Pan-Peka u poslovnim krugovima poznat kao "nekadašnji kralj peciva", prenosi Jutarnji list.

Nakon nekoliko godina rada u tvrtki INA- OKI kreće u poduzetničke vode i 1992. godine zajedno s partnerima Vinkom Čilašom i Ivanom Validžićem. Osniva tvrtku Pan-Pek u partnerovoj obiteljskoj kući s pet radnika i pokreće pekarsku proizvodnju. Za sebe će reći, da su oni bili " pioniri smrznute proizvodnje u Hrvatskoj". Na tržište ubrzo uvode novine kao što su peciva sa sjemenkama, kornspitz, lisnata peciva i drugo. Posao odlično ide, pa 1995. godine sele na lokaciju u Radničkoj cesti, a sedam godina kasnije u zagrebačkoj Planinskoj ulici grade najmoderniju tvornicu pekarskih proizvoda.

- Prvu smo smrznutu proizvodnju počeli raditi za Emmezetu kao prvi shopping centar u Zagrebu, a nakon toga krenula je suradnja s Kauflandom, Lidlom i Sparom. Pratili smo ih od prvog dana te napravili puno zajedničkih proizvoda i projekata.

Lidl je tu prodaju podigao na najvišu razinu, a slijedi ga i domaći lanac Plodine prateći nove trendove pa tako i oni uspješno kreću s "Back off" pečenjem u svojim hipermarketima. ". govorio je Parać nakon uspješnog proboja na tržište.

U ožujku 2018. godine Parać i partneri jačaju kompaniju te s poljskim Enterprise Investorom sklapaju ugovor o stjecanju 65 posto udjela u Pan-Peku.

- Logičan je to slijed razvoja i rasta kompanije. Uvidio sam da je sve veći pritisak velikih igrača iz pekarske industrije na naše tržište te da je samo pitanje dana kad će doći do značajnijeg preslagivanja u pekarskoj branši. Nakon razmatranja nekoliko zanimljivih ponuda te više razgovora i upita za prodaju poslovnih udjela u zadnje dvije godine, shvatili smo da je EI najbolji izbor te da će svojim iskustvom i znanjem ubrzati razvoj kompanije te je dodatno osnažiti- pojašnjavao je tada Parać.

Ipak, tri godine kasnije potpuno izlazi iz Pan - Peka te prodaje preostalih 35 posto vlasništva Pan-Peka Poljacima.

Nakon pekarstva okreće se biznisu s nekretninama te s partnerom iz Pan-Peka, Vinkom Čilašem osniva tvrtku Tim -nekretnine. Krajem prošle godine u prvom redu do mora u Turnju kod Zadra počinje graditi četiri vile i zgrade s po dva kata.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater