SINJ

Sinjski HDZ: Bulj obmanjuje javnost i sponzorira "Promet Sinj"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iz sinjskog HDZ-a reagirali su u petak na izjave gradonačelnika Sinja, 'mostovca' Mire Bulja u vezi lokalnog autoprijevoznika "Promet Sinj" te ga prozvali da obmanjuje javnost te da sponzorira tu tvrtku.

"Iako navodno nezadovoljan, gradonačelnik je u 2021. od ukupnog prometa oko 1.500.000 eura navedenoj tvrtki uplatio približno 530.000 eura, što ga čini najvećim kupcem čitaj: sponzorom Mate Jujnovića, a od početka mandata ukupno je uplaćeno 1.060.000 eura", stoji u priopćenju sinjskog HDZ-a koje je potpisao tajnik Gradskog odbora Ante Jukić.

Gradonačelnika Bulja upitali su zašto nije raskinuo ugovor s tvrtkom "Promet Sinj" i našao novo rješenje za Grad Sinj, a pitaju se i zar je nemoguće u dvije godine napraviti makar privremeni kolodvor i pokrenuti postupak javne nabave odabira novog prijevoznika.

"Konačno počnite raditi svoj posao i zaštitite naše sugrađane pogotovo studente i mlade, koje ste ugovorom kojem ste potpisnik, svjesno gurnuli u rizik i promet u nesigurnim i dotrajalim autobusima", poručili su Bulju iz sinjskog HDZ-a i ustvrdili da je on odgovoran i da je rješenje u njegovim rukama, a sve ostalo je, kažu, mazanje očiju javnosti.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj ranije je pozvao ministra prometa i infrastrukture Olega Butkovića da "skine paučinu s očiju" kada je riječ o sinjskom autobusnom prijevozniku, koji je zbog neispravnosti voznog parka u zadnje vrijeme punio medijske naslovnice, a optužio je Državno odvjetništvo i Splitsko-dalmatinsku županiju da su "uvezani s Jujnovićem".

Zatražio je od njih da zaustave prometovanje Mate Jujnovića te osiguraju gradu Sinju prijevoznika s ispravnim autobusima.

Bulje je rekao da je tvrtka kojoj je na čelu Mate Jujnović iz svojih izvora trebala podmiriti dugovanja "Prometa Sinj" te pomladiti vozni park nabavom novih autobusa. Kao jamstvo 'Promet Makarska' deponirao je u Ministarstvu financija zadužnice na iznos od 17 milijuna kuna. Umjesto nabave novih autobusa, 'Promet Makarska' dao je u najam 'Autoprijevozu Sinj' cijelu flotu starih autobusa, ali po visokim cijenama da bi naposljetku osnovao 'Promet Sinj', a Autoprijevoz ostavio bez imovine i zaposlenika, upozorio je Bulj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of