VINKOVCI

Cijena vode u Vinkovcima rezultirala mirnim prosvjednim skupom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vinkovačka "Građanska inicijativa - građani protiv lihvarskog poskupljenja vode" organizirala je u subotu prosvjednik skup u Gradskom parku u Vinkovcima, a nezadovoljstvo skupine prosvjednika izazvalo je nedavno poskupljenje vode i odvodnje.

Riječ je o dizanju cijene vode i odvodnje od 1. veljače na području 15 vukovarsko-srijemskih općina te gradova Vinkovaca i Otoka, kojim upravlja Vinkovački vodovod i kanalizacija (VVK) za oko 5,5 eura po korisniku.

Nakon prozivki dijela javnosti te nekih oporbenih političara kako je riječ o poskupljenju od 30 posto, prije nekoliko dana iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije su priopćili da su građani prije poskupljenja metar kubični vode plaćali 0,56 eura, a nakon toga 0,73 eura, pa poskupljenje u prosjeku iznosi ukupno oko 5,5 eura po korisniku.

U međuvremenu, VVK je odustao od poskupljenja, na prijedlog Grada Vinkovaca kao većinskog vlasnika gradskog Vodovoda. Idući tjedan, najavljeno je, Skupština Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije potvrdit će taj prijedlog vinkovačkog gradonačelnika.

No, usprkos tim najavama članovi Inicijative organizirali su danas prosvjed, koji je naišao na podršku nekoliko desno orijentiranih političkih stranaka.

Govoreći u ime Inicijative, Branimir Puškarić rekao je kako je "narod korektiv vlasti". "Mi smo ti koji su glavni  a ne političari, ne želimo tražiti veze, ne da molimo i klečimo već da imamo pravo na normalan život", kazao je Puškarić.

Prosvjednici su nosili transparente na kojima je pisalo "Spasimo Hrvatsku, ugasimo HDZ", "Kap po kap i ode cijeli slap' i druge.


Podijeli: Facebook Twiter