ZAGREB

Milanović razgovarao sa studentima polaznicima Komunikološke škole Matice hrvatske

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je u četvrtak Maticu hrvatsku gdje se sastao s vodstvom te institucije, a potom razgovarao i sa studentima polaznicima Komunikološke škole Matice hrvatske.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem, na kojemu su bili predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran, potpredsjednici Mario Jareb i Dubravka Oraić Tolić te glavni tajnik Marijo Dominiković, razgovaralo se o njenoj ulozi i aktivnostima, pri čemu su Predsjednika Republike informirali i o širenju Matice hrvatske osnivanjem novih ogranaka u Hrvatskoj i BiH, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Predsjednik Milanović je potom razgovarao sa studenticama i studentima novinarstva s Fakulteta političkih znanosti, Fakulteta hrvatskih studija i Hrvatskog katoličkog sveučilišta koji su pohađali Komunikološku školu Matice hrvatske, a koja je pokrenuta s ciljem da se studentima novinarstva i komunikologije pruži dodatno izvannastavno obrazovanje s područja medija. Program Komunikološke škole Matice hrvatske do sada je prošlo 12 generacija studenata, a zadnji je održan krajem prošle godine na Korčuli.

Studenti su s predsjednikom Milanovićem razgovarali o različitim temama: o položaju studenata u hrvatskom društvu nekada i danas te o kvaliteti obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, pri čemu je Predsjednik govorio i o svom iskustvu; o položaju Hrvatske u Europskoj uniji i hrvatskim očekivanjima od članstva u Uniji; o radu političara i razlozima uključivanja u politički život Hrvatske.

Uz predsjednika Milanovića bili su posebni savjetnik za kulturu Zdravko Zima i savjetnica za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater