VARAŽDIN

Varaždin: Još nije poznat datum prijevremenih izbora za Gradsko vijeće

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Još nije poznat točan datum prijevremenih izbora za varaždinsko Gradsko vijeće jer Vlada RH još nije dobila sve potrebno od Ministarstva pravosuđa i uprave, izjavio je u srijedu gradonačelnik Neven Bosilj dodajući kako će danas potpisati Odluku o financiranju nužnih troškova i rashoda.

Varaždinci će morati na prijevremene izbore za Gradsko vijeće, budući da vijećnici na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici nisu prihvatili prijedlog proračuna za 2023. godinu.

"Ne znamo točan datum izbora jer Vlada Republike Hrvatske još nije dobila sve potrebno od Ministarstva pravosuđa i uprave i nije još uopće imenovala povjerenika za poslove Gradskog vijeća. Mi smo završili i ja ću danas potpisati odluku o financiranju nužnih troškova i rashoda", rekao je Bosilj dodajući da u protivnom Grad ne bi mogao 'apsolutno ništa plaćati' te da bi bio blokiran.

Na konferenciji za novinare Bosilj je najavio pojeftinjenje parkiranja u Varaždinu istaknuvši kako su zbog uvođenja eura koncesionari željeli zaokruživati cijene, s obzirom na to da njihovi parkirni automati ne mogu prepoznavati kovanice od jednog, dva ili pet centi.

„Takav zahtjev je došao i prema Gradu Varaždinu, a budući da odobrenje za novi cjenik daje gradonačelnik, ja se s takvim zahtjevom nisam suglasio”, rekao je gradonačelnik.

Bosilj je kazao i da je Grad Varaždin u utorak dobio dopis u kojem stoji da se koncesionar složio sa zahtjevima Grada te traži suglasnost na novi cjenik.

"Prema tom cjeniku, nova cijena satne karte u Varaždinu je 60 centi. Dakle, parking će pojeftiniti u odnosu na dosadašnju cijenu za 10 posto", istaknuo je Bosilj.

Najavio je i da će danas sazvati i Savjet za zaštitu potrošača koji će dati suglasnost te da će nakon toga potpisati odluku.

"Od sutra će krenuti usklađivanje automata i cijena parkiranja bit će 60 centi, odnosno 4,52 kune. Ista će cijena biti i za SMS i za karte koje će se moći kupovati na kiosku”, rekao je.

Dodao je da će doći i do smanjenje cijene noćnog parkiranja.

"Noćni sati parkiranja u garažama su bili jednu kunu, a sada to ide na 10 centi, što znači da se radi o pojeftinjenju od 25 posto”, rekao je Bosilj.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom