DUBROVNIK

Dubrovnik nabavlja 23 podzemna spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 725 tisuća kuna će sufinancirati Gradu Dubrovniku nabavu 23 podzemna spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, objavili su u petak iz dubrovačke gradske uprave.

Spremnici su zapremine tri metra kubna, a u sklopu projekta ukupne vrijednosti 1,8 milijuna kuna još je predviđeno održavanje četiri edukativne radionice i tiskanje promotivnog materijala.

„Uz veliki kapacitet, prednosti ovakvih spremnika su primjereniji vizualni izgled i manji broj odlagališta na ulicama, smanjenje neugodnih mirisa, uštede na prostoru te dugi vijek korištenja“, istaknuli su iz Grada Dubrovnika.

Očekuju da će nabavom podzemnih spremnika uspostaviti kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja otpadom u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode te poticanja unapređenja sustava odvojenog sakupljanja otpada i smanjenja količine odloženog otpada na odlagalištima.

„Kroz edukacijske radionice i promotivne aktivnosti cilj je podizati svijest građana i educirati ih o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog prikupljanja komunalnog otpada i njegove obrade“, navode iz Grada Dubrovnika.

Projekt „Nabava podzemnih spremnika za Grad Dubrovnik“ prijavljen je u listopadu 2022. godine na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada, uz zatraženi iznos sufinanciranja 40 posto ukupne vrijednosti projekta, koliko je i odobreno.

Sredstva Fonda osigurana su Odlukom o raspodjeli rezultata i načinu korištenja viška prihoda u 2022. godini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum