DARUVAR

U Daruvarskim toplicama nakon obnove dvorane očekuju više sportaša

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zbog novoobnovljene sportske dvorane, u koju je uloženo 580 tisuća kuna, u Daruvarskim toplicama očekuju više sportaša na pripremama i rehabilitaciji, rečeno je za današnjeg posjeta župana Marka Marušića tim toplicama.

Tijekom prvih deset ovogodišnjih mjeseci Daruvarske toplice ostvarile su u smještaju i pripremi sportaša prihod od 2,7 milijuna kuna, a komercijalni prihodi ove godine nadmašuju prihode koje ta zdravstvena ustanova ostvaruje preko Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Kako bi se taj omjer zadržao, potrebna su ulaganja od kojih je jedno novoobnovljena sportska dvorana, koja je od ponedjeljka ponovno otvorena, a obišao ju je i župan Marko Marušić.

Investicijom vrijednom 580 tisuća kuna nije obuhvaćena samo kompletna obnova i opremanje sportske dvorane, nego i obnova stotinjak metara četvornih krovišta koje je prokišnjavalo iznad apartmana.

„Obnova sportske dvorane bila je uvjet za uspješne pripreme sportaša, a upravo taj segment nam je prioritet i u njemu vidimo velik prostor za rast. Sportska dvorana nalazi se unutar hotelskog kompleksa, zajedno s bazenom i teretanom, i velika je prednost u tomu što sportaši ne moraju napuštati hotelsku zgradu u sklopu priprema ili oporavka”, rekao je ravnatelj Ratko Vuković. Dodao je da je većina troškova podmirena preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a Daruvarske toplice izdvojile su 160 tisuća kuna.

Ravnatelj Vuković također je rekao kako 52 posto prihoda te ustanove dolazi s komercijalnog tržišta, a preko HZZO-a ostvaruje se ostalih 48 posto.

Župan Marko Marušić istaknuo je da je ove godine u Daruvarske toplice uloženo 1,2 milijuna kuna, većinom iz europskih fondova, a ponešto i iz proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Najviše me veseli to što podižemo standard i kvalitetu korisnicima Daruvarskih toplica jer okrećemo se sve više sportskom turizmu i rehabilitaciji. Zadnji veliki ugovor je potpisan sa Sportskom zajednicom Grada Zagreba, i to je onaj pravac kojim želimo ići”, rekao je župan Marušić, dodajući da će Daruvarske toplice prijaviti projekt na Nacionalni plan oporavka i otpornosti koji uključuje potpunu energetsku obnovu objekta i proširenje vanjskih vodenih površina te druga ulaganja.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of