UDBINA

Na Udbini obnovljeni Dom za starije i DVD te uređeno parkiralište ambulante

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Udbini su pri kraju četiri milijuna kuna vrijedni radovi energetske obnove Doma za starije i nemoćne osobe, završena je pet milijuna kuna vrijedna obnova Vatrogasnog doma udbinskoga DVD-a, a u ponedjeljak je otvoreno i parkiralište područne ambulante, u što je uloženo 340.000 kuna.

Te su objekte u ponedjeljak obišli ličko-senjski župan Ernest Petry i općinski načelnik Josipa Seuček.

Na susretu s liječnikom Ahmadom Mah'Domom upoznali su se s problemima i stanjem u ambulanti koja djeluje u sklopu Doma zdravlja Korenica, a ima više od 1200 pacijenata. Medicinski tim ambulante brine se i o 80 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe, od kojih je 40 nepokretno.

Osim što je uređeno dvorište s parkiralištem, izgrađeno je novo stubište s rukohvatom i nadstrešnicom. Ukupan trošak je 342.000 kuna, od čega je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje sufinancirao radove s 200.000 kuna, a županija je ostatak.

Nakon obilaska zaključeno je da je sljedeće prioritetno ulaganje u obnovu fasade ambulante kako bi se smanjili troškovi grijanja te je osigurano oko 27.000 kuna za izradu energetskog certifikata i projektne dokumentacije.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum