OSIJEK

19,7 milijuna kuna za odvodnju oborinskih voda u Eko-industrijskoj zoni Nemetin

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Osječki gradonačelnik Ivan Radić predstavio je u petak projekt gradnje odvodnje oborinskih voda, vrijedan gotovo 20 milijuna kuna, kojim će se zaokružiti izgradnja osnovne komunalne infrastrukture u Eko-industrijskoj zoni Nemetin.  

Njegovim dovršetkom će se zaokružiti izgradnja osnovne komunalne infrastrukture u Eko-industrijskoj zoni Nemetin i ostvariti preduvjeti za aktualne i buduće investicije u toj industrijskoj zoni, priopćeno je iz osječke Gradske uprave.

Gradonačelnik Radić je rekao da je projekt izgradnje odvodnje oborinskih voda vrijedan 19,7 milijuna kuna, od čega EU sufinancira četiri milijuna kroz Europski fond za regionalni razvoj. Njegovom realizacijom potaknut će se brže punjenje zone jer će, uz već postojeći sustav olakšica koje Grad Osijek nudi, investitorima omogućiti brži dolazak do potrebnih dozvola te doprinijeti povećanju atraktivnosti Zone.

„Već su prodane 24 čestice, ostala je samo jedna slobodna. Rješavanje oborinske odvodnje završit će krajem mjeseca, čime će investiranje u ovu zonu postati još atraktivnije. Ovakvim aktivnostima želimo potaknuti gospodarstvo i otvaranje novih radnih mjesta“, rekao je Radić.

Radovi su počeli krajem 2019. godine i odvijali se u dvije faze. U tijeku je parcelizacija druge zone, a trenutačno se u prvoj nalazi 14 tvrtki s oko 200 zaposlenih.

U Eko-industrijskoj zoni Nemetin se gradi i Regionalni distribucijski centar za voće i povrće čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, te brojni projekti IT sektora i drugih, pa se očekuje kako će broj zaposlenih ubrzo porasti.

Srećko Kukić, specijalist u Gradu Osijeku za programe Europske unije, pojasnio je kako je izgradnja oborinske odvodnje zadnja faza u realizaciji industrijske zone Nemetin koja pokriva 101 hektar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum