PETRINJA

Petrinjci traže tematsku sjednicu o Aglomeraciji i najavljuju ponovni izlazak na cestu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zbog prekoračenja roka kad je riječ o komunalnom projektu aglomeraciji Petrinje te zbog stanja na ulicama, okupljeni u inicijativi "Bolja Petrinja" ponovno su Gradskom vijeću i gradonačelniku Darinku Dumboviću poslali zahtjev za tematsku sjednicu i najavili da će opet izaći na ulice na dan izbora, 22. prosinca.

Građanska inicijativa "Bolja Petrinja" pismo je ovaj put poslala i predsjednicima Sabora i Vlade. Zbog stanja u gradu, organizirala je prosvjedni skup 23. studenoga, ali odgovore na postavljena pitanje još nije dobila. Zato, kako ističu u priopćenju, ponovno traže hitnu tematsku sjednicu Gradskog vijeća o projektu, uz zahtjev da se na nju pozovu predstavnici mjerodavnih ministarstava, Vlade, Hrvatskih voda, izvođača radova, nadzornog tijela, direktora Privrede i drugih odgovornih za projekt.

Traže da se predstavnicima građana omogući dolazak na sjednicu kako bi dobiti odgovore, da im se stave na uvid sve uporabne dozvole za projekt proširenja Groblja sv. Benedikta i za projekt Poduzetničke zone, te odobrenja tijela Europske unije koja sufinanciraju projekt u Poduzetničkoj zoni, a iz kojih se vidi da su projekti izvedeni u skladu s propisima. 

Ako se u roku od deset dana ne sazove sjednica Gradskog vijeća, najavljuju nove prosvjede i odlazak u Sabor i Vladu sa svojim zahtjevima. Kako su najavili, ovaj put prosvjedi će biti glasniji sve dok gradska vlast ili netko drugi ne preuzme odgovornost za sve promašaje.

U priopćenju te inicijative građana navodi se kako "neće dopustiti da se zbog nečije nesposobnosti, pogodovanja i propusta odseli i ono malo mladih što je ostalo u gradu".

 Prosvjedovali smo, molili, tražili odgovore, ali 'prodavanje magle' više nećemo trpjeti, ističu Petrinjci u priopćenju i dodaju da će - ako se žurno ne pronađe rješenje, ne osiguraju financijska sredstva i sankcioniraju odgovorni te ne dostave svi traženi odgovori i krene u realizaciju završetka projekta - biti prisiljeni opet izići na ulice, ovaj put na dan predsjedničkih izbora, i blokirati cestu Zagreb - Sisak - Petrinja u mjestu Žažini.

 Predstavnici te inicijative građana visokim su državnim dužnosnicima proslijedili i svu raspoloživu dokumentaciju o projektu aglomeracije.  Naime, smatraju da dio odgovornosti snosi i Vlada, koja je petrinjski projekt aglomeracije proglasila strateški važnim.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter