SPLIT

Na širemu splitskom području 41 postaja s 242 bicikla vrijedna 13,6 milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


"Biraj biciklu!" naziv je projekta vrijednog 13,6 milijuna kuna u sklopu kojeg će se do ljeta u osam gradova i općina na širemu splitskom području izgraditi 41 postaja s 242 bicikla kojima će se u sustavu javnih bicikala koristiti građani, izvijestila je u četvrtak splitska Gradska uprava.

Projekt obuhvaća grad Split i sedam partnera - gradova i općina s područja splitske urbane aglomeracije: Solin, Trogir, Kaštela, Podstranu, Klis, Dugopolje i Dicmo.

Predstavnici tih gradova i općina održali su preko videokonferencije radni sastanak o pripremama za primjenu sustava javnih bicikala.  Kako je rečeno, u veljači slijede prve isporuke tih bicikala partnera "Nextbike".

Među ostalim, istaknuto je da se veći dio novih bicikala za Split namjerava postaviti na području Park-šume Marjan i na rubnim dijelovima grada.

Već od početka ljeta, kako je istaknuto, područje od Podstrane do Trogira i od Splita do Dicma bit će povezano sustavom javnih bicikala.

Projekt "Biraj biciklu" vrijedan je 13,6 milijuna kuna, od čega je nepovratno iz fondova EU-a 10,8 milijuna.

Tim projektom razvoja sustava javnih bicikala dodatno će se popularizirati korištenje bicikala kao alternativnog oblika javnog prijevoza.

Neizostavni dio je i razvoj te unaprjeđenje mreže biciklističke infrastrukture, koja će omogućiti brže pristupanje stajalištima javnog prijevoza te služiti kao nadogradnja javnog prijevoza splitske urbane aglomeracije, priopćili su iz splitske Gradske uprave.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum