ZAGREB

Još jedan Koncert na dar Muzičke akademije i Zagrebačke filharmonije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Koncert na dar - drugi zajednički koncert Muzičke akademije i Zagrebačke filharmonije, koji već tradicionalno dva puta u sezoni daruju Zagrepčanima, održat će se 24. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a Filharmonijom će ravnati Matija Fortuna.

I ove sezone, u kojoj Muzička akademija slavi velikih 100 godina djelovanja, mladi glazbenici imaju priliku nastupiti uz Zagrebačku filharmoniju koja je prošle godine proslavila 150. obljetnicu. Koncert na dar dvije institucije već tradicionalno dva puta u godini daruju gradu Zagrebu, profesorima i studentima Muzičke akademije i svim studentima Sveučilišta u Zagrebu, pretplatnicima Zagrebačke filharmonije, Hrvatskoj glazbenoj mladeži i ostaloj publici, ističe se u najavi.

Drugi zajednički koncert u ovoj sezoni održat će se u utorak, 24. svibnja u 19,30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a Filharmonijom će ravnati Matija Fortuna.

Koncert na dar otvorit će student treće godine klavira pod mentorstvom Rubena Dalibaltayana Arsen Dalibaltayan, koji će izvesti Rahmanjinovljev Koncert za klavir i orkestar u d-molu, br. 3, op. 30. Slijedit će ga bas-bariton Benjamin Šuran, student druge godine u klasi Vlatke Oršanić, izvedbom Mentre gonfiarsi l'anima, arije Atille iz istoimene Verdijeve opere. Koncert će zaključiti violončelist na petoj godini Martin Kutnar, student Krešimira Lazara, Dvořákovim Koncertom za violončelo i orkestar u h-molu, op. 104.

Ulaznice za Koncert na dar su besplatne, a preuzimaju se na blagajni Zagrebačke filharmonije i nije ih potrebno rezervirati, napominje se u najavi. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of