RIJEKA

Cappelli najavljuje pozitivnu kampanju i promjene

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kandidat HDZ-HSLS za primorsko-goranskog župana Gari Cappelli rekao je u ponedjeljak da je ostvaren povijesni rezultat, prvi ulazak HDZ-ova kandidata za župana u drugi krug te je najavio da će njegova kampanja biti kvalitetna i pozitivna, bez podmetanja i prozivanja.

Rekao je da će se suprotstaviti kvalitetnim programom i ocijenio kako su građani prepoznali i traže promjene.

Rekao je da je župan Zlatko Komadina izgubio oko 20 posto glasova od zadnjih izbora, a da je oko 60 tisuća glasača reklo da želi promjene te da je to jasna poruka birača  drugoj strani, koja, kaže, tvrdi da je sve normalno.

Istaknuo je da će zavrnuti rukave za bolju županiju, da žele usporedbu sa Zagrebom, a ne sa županijama koje su druge, treće ili pete te da treba zaustaviti sadašnju demografsku situaciju, što se, kaže, može samo zapošljavanjem i investicijama.

Cappeli je ocijenio da je HDZ ostvario dobre rezultate u gradovima i općinama u županiji, da će dio kandidata u drugi izborni krug te kako će rezultati u cijeloj županiji biti jako dobri ili na očekivanoj razini, ali s dobrim pomakom.

Na novinarsko pitanje o potpori u drugom krugu, Cappelli je rekao da očekuje od svih da glasaju za njega i kandidate za njegove zamjenike.

"Mi smo zahvatili dio sredine i lijevo, prepoznali su nas, mene kao kandidata i kvalitetan program, i očekujem podršku od svih koji u nama prepoznaju pomak i promjene, kvalitetu, optimizam, a ne usporenost, letargiju i sve što sada imamo."

Na pitanje koga će poduprijeti u riječkom Gradskom vijeću, rekao je da će poduprijeti opciju, koja najbolje može predstaviti Rijeku i njezine građane, a na pitanje hoće li poduprijeti SDP, odgovorio je da će podržati promjenu.

Komentirajući ishod izbora za Županijsku skupštinu, Cappelli je rekao da je ostvaren dobar rezultat, da su pregovori već krenuli te da je optimističan.

U drugi krug izbora za župana Primrsko-goranske županije će, prema privremenim rezultatima, ići kandidat koalicije SDP- PGS-IDS-HSU-HSS Zlatko Komadina i kandidat koalicije HDZ-HSLS Gari Cappelli. Komadina je osvojio 42,12 posto glasova za župana, a Cappelli 26,77 glasova.

Od lista za Županijsku skupštinu, najviše je, 35,66 posto glasova dobila lista SDP-PGS-IDS-HSU-HSS, a druga je lista HDZ-HSLS, koja je dobila 25,17 posto. Lista Akcija mladih-Unija Kvarnera- Alternativa 101 osvojila je 9,93 posto glasova, a lista grupe birača nositeljice Iva Rinčić osvojila je 6,04 posto.

Prag prelazi još Možemo!- Nova ljevica- Zelena alternativa Orah s 5,94 posto te lista Mosta s 5,04 posto glasova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater