PODRUČJE KVARNERA NAJVIŠE NA UDARU

OLUJNA BURA RUŠI SVE PRED SOBOM: Kuća se srušila na cestu, tragedija na magistrali...

| Autor: Glas Istre
(foto Vinodolska općina)

(foto Vinodolska općina)


Zbog udara bure sinoć je urušena stara, napuštena kuća u selu Kričina kod Bribira, a kamenje i drugi materijal s kuće prekrio je cestu pa je za sav promet zatvorena cesta Bribir-Grižane, izvijestila je u utorak Vinodolska općina.

Dio građevine je ostao prijeteći novim urušavanjem, a od Grižana do Bribira sada se može samo preko Crikvenice. Naime, još se pola kuće nadvilo nad cestu i pitanje je hoće li se obrušiti na prometnicu pod naletima bure.

Interventne službe su na terenu, izvijestili su iz Vinodolske općine.

Zbog olujne bure na području Kvarnera bilo je srušenih grana i stabala. Tako je u Hreljinu stablo palo na prometnicu, ali su ga mještani brzo prepilili i uklonili pa nije bilo duljeg prekida prometa.

I za danas je Državni hidrometeorološki zavod izdao crveno upozorenje zbog vjetra za područje riječke regije i Kvarnera. Kroz Gorski kotar autocestom Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Čavle, mogu prolaziti samo osobna vozila.

Danas se razvedrilo na sjeverozapadu, u unutrašnjosti, kao i na sjevernom Jadranu, dok je veći dio zemlje ipak pod oblacima. U Slavonskom Brodu pada slab snijeg. U nastavku dana još može biti slabe oborine na istoku zemlje i u gorju, no prevladavat će suho. Probleme stvara bura orkanske jakosti, prognoza je meteorologinje N1 Tee Blažević.

Udari vjetra na mostu Krk u ranim jutarnjim satima su blizu 180 kilometara na sat, stoga ne čudi najviši stupanj upozorenja sustava Meteoalarm kao niti brojna ograničenja u prometu.

Nažalost, udar vjetra odnio je i jedan život. Kod Prizne je poginuo vozač kamiona kojemu se vozilo prevrnulo uslijed orkanske bure.

Prema informacijama iz 112 u Istarskoj županiji nije bilo šteta od bure. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater