ZAGREB

ZSE: Uz mršav promet, Crobex prošloga tjedna oslabio, a Crobex10 ojačao

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi proteklog tjedna glavni dionički indeksi zabilježili su različite predznake, dok je likvidnost bila niska, što ukazuje da nakon završetka sezone objave financijskih izvješća kompanija investitori nemaju poticaja za življe trgovanje.

Crobex indeks oslabio je protekloga tjedna 0,02 posto, na 1.829 bodova, i to ponajviše zbog pada u petak za 0,85 posto. Oslabio je tako drugi tjedan zaredom.

Crobex10 porastao je, pak, 0,63 posto, na 1.139 bodova.

Među sektorskim indeksima, najviše je na gubitku bio građevinski, za 2,9 posto, dok je jedino ojačao prehrambeni, za 1,65 posto.

Redovni dionički promet protekloga je tjedna bio tek nešto više od 24 milijuna kuna, što je za osam milijuna manje nego u tjednu ranije.

Najlikvidnija, s 3,2 milijuna kuna prometa, bila je dionica HT-a. Cijena joj je porasla 1,95 posto, na 183 kune.

Iz te kompanije u petak su najavili da će se u utorak 9. ožujka održati sjednica Nadzornog odbora na kojoj će se utvrđivati godišnja financijska izvješća i prijedlog upotrebe dobiti za 2020. godinu, a da će potom u srijedu biti objavljeni revidirani financijski izvještaji i taj prijedlog upotrebe dobiti. 

Po likvidnosti je slijedila dionica Valamar Riviere, kojom je ostvareno 2,35 milijuna kuna, a cijena joj je pritom pala 3,57 posto, na 29,7 kuna.

U fokusu investitora bila je i dionica Podravke, kojom je protrgovano 2,27 milijuna kuna. Cijena joj je skočila 3,19 posto, na 518 kuna.

Nešto veći promet imala je i dionica Atlantske plovidbe, 1,7 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 2,49 posto, na 185 kuna.

Među likvidnijima, najviše su pale cijene dionica Brodogradilišta Viktor Lenac, za 9,4 posto, na 11,6 kuna, te Ingre, za 8,9 posto, na 12,3 kune.

S druge strane, uvjerljiva dobitnica bila je dionica Luke Ploče sa skokom cijene za 14,2 posto, na 450 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala protekloga se tjedna trgovalo s ukupno 60 dionica, pri čemu je cijena njih 26 porasla, 24 pala, a 10 nije zabilježila promjenu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum