ZAGREB

ZSE: Stagnacija indeksa na kraju tjedna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi stagnirali uz različite predznake, no tjedan su završili u plusu za više od jedan posto, ostvarivši tako dobitke treći tjedan zaredom.

Crobex indeks u petak je oslabio blagih 0,21 posto, na 1.992 boda, prekinuvši 3-dnevni uspon. Istodobno, Crobex10 blago je ojačao, za 0,03 posto, na 1.226 bodova.

Na tjednoj razini Crobexi su ostvarili plus za više od jedan posto - Crobex je u plusu za 1,19 posto, a Crobex10 za 1,28 posto.

Među sektorskim indeksima, u petak je najviše porastao industrijski, za 2,21 posto, dok je najviše pao transportni, za 2,53 posto.

Redovni promet dosegnuo je 8,74 milijuna kuna, što je 2,2 milijuna kuna više nego dan ranije. Uz to, u blok prometu dionicom HT-a ostvareno je još 16,1 milijun kuna, po cijeni od 185 kuna za dionicu.

Najveći promet u redovnom trgovanju ostvaren je dionicom Maistre, 3,8 milijuna kuna, a cijena joj je stagnirala na 308 kuna.

Milijunski promet imala je i dionica Atlantske plovidbe, u visini od 1,36 milijuna kuna. Cijena joj je pala 6,6 posto, na 411 kuna, pa je među najlikvidnijima bila najveća gubitnica.

Promet nadomak milijun kuna imala je dionica Kraša, a cijena joj je porasla 2,74 posto, na 750 kuna.

Najviše je porasla cijena dionice Đure Đaković grupe, za 12,7 posto, na 3,64 kuna, no uz niski promet.

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka iz sastava Đuro Đaković grupe, u petak je izvijestila da je ugovorila s austrijskim naručiteljem proizvodnju i isporuku teretnih vagona vrijednih 4,4 milijuna eura.

Među likvidnijima, najviše je poskupjela dionica Sunce hotela, za 2,86 posto, na 180 kuna.

Upravno vijeće Hanfe odobrilo je u četvrtak objavljivanje ponude društva Eagle Hills Zagreb Real Estate za preuzimanje društva Sunce hoteli po cijeni od 184,12 kuna za dionicu. Predmet ponude za preuzimanje je 1,8 milijuna dionica Sunce hotela, odnosno 30,29 posto udjela u temeljnom kapitalu.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 36 dionica, pri čemu je cijena njih 12 porasla, 15 pala, a 9 stagnirala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini