ZAGREB

ZSE: Stagnacija Crobexa, u fokusu Kraš, Atlantska plovidba i Valamar

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su bilježili tek blage promjene, uz različite predznake, a najviše se trgovalo dionicama Kraša, Atlantske plovidbe i Valamar Rivijere.

Crobex indeks u petak je blago ojačao, za 0,05 posto, na 1.976 bodova, dok je Crobex10 oslabio za 0,02 posto, na 1.175 bodova.

Na tjednoj razini oba Crobexa su bilježila gubitak - Crobex za 0,8 posto, a Crobex10 od 0,36 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao Crobexkonstrukt, za 4,17 posto, dok je jedino oslabio Crobexnutris, za 0,49 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 11 milijuna kuna, što je za 3,36 milijuna manje nego dan ranije. 

Najveći promet, 3,58 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Kraša, čija je cijena stagnirala na 1.050 kuna. 

Kraš je danas putem Zagrebačke burze objavio da je zaprimio obavijest Kappa Star Limited, ciparske tvrtke u vlasništvu srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića, da je prešla prag od 25 posto dionica hrvatske konditorske tvrtke.  Po podacima iz objave, Kappa Star Limited je kupnjom dionica Kraša na Zagrebačkoj burzi u srijedu, 6. studenoga prešao prag od 25 posto udjela u Krašu te nakon te kupnje na skrbničkom računu kod Raiffeisenbank Austria drži 374.876 dionica ili 25,0147 posto dionica. 

Po prometu slijedi dionica Atlantske plovidbe, kojom je ostvareno 1,49 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 3,14 posto, na 394 kune.

Milijunski promet ostvaren je još samo dionicom Valamar Rivijere, u visini od 1,08 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 0,79 posto, na 38,2 kune.

Valamar Rivijera danas je objavila da je zaključila ugovor o dugoročnom klupskom kreditu s klubom banaka koji čine Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb i Hrvatska banka za obnovu i razvitak, u visini od 100 milijuna eura. Kredit će se iskoristiti za financiranje investicije u budući Pinea Valamar Collection Resort 5* u Poreču.

Najveća dobitnica među likvidnijim izdanjima bila je dionica Turisthotela, čija je cijena porasla 6,43 posto, na 2.980 kuna.

Znatnije je skočila i cijena dionice Đuro Đaković grupe, za 4,21 posto, na 5,44 kune. 

Poslovni račun Đure Đaković grupe danas je deblokiran, kratko je priopćila putem Zagrebačke burze ta slavonskobrodska kompanija. Računi Đuro Đaković grupe i povezanih društava su bili blokirani od 30. listopada. Uprava je tada objavila i da pregovara s vjerovnicima kako bi se blokade uklonile.

Istodobno, najveći gubitak bilježila je dionica Zagrebačke banke, za 1,63 posto, na 60,5 kuna.

Na Zagrebačkoj burzi u petak je trgovano sa 48 dionica, od čega je 22 ostvarilo rast cijene u odnosu na prethodni trgovinski dan, a 15 pad, dok 11 nije bilježilo promjene. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of