ZAGREB

ZSE: Očekuje se mirno trgovanje u nastavku tjedna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi u srijedu se očekuje mirno trgovanje, stagnacija Crobexa i niska likvidnost, jer nema bitnijih poslovnih vijesti koje bi potaknule trgovinu dionicama.

Svi analitičari koji su sudjelovali u anketi Hine očekuju danas stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks u ponedjeljak je oslabio 0,56 posto, na 1.981 bod. Crobex10 spustio se 0,53 posto, na 1.219 bodova. 

Tako su oba indeksa skliznula s najviših razina od veljače prošle godine, odnosno izbijanja koronakrize, koje su dosegnuli krajem prošloga tjedna.

 

Među sektorskim indeksima, najviše je pao industrijski, za 2,36 posto, dok je jedino porastao građevinski, za 2,21 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je tek 3,7 milijuna kuna, što je za oko pet milijuna kuna manje nego u petak. Još 14,5 milijuna kuna prometa ostvareno je u blok transakciji dionicom HT-a, po cijeni od 185 kuna.

"Na domaćem tržištu kapitala indeksi su na početku tjedna popustili, a Crobex, koji se bio približio psihološki važnoj granici od 2.000 bodova, sad ponovno udaljava od nje. I promet je bio skroman. Tržište je već tjednima vrlo mirno, pa ni danas ne očekujem veće pomake Crobexa", kaže Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos.

U redovnom je trgovanju najveći promet ostvaren povlaštenom dionicom Adris grupe, 676,4 tisuće kuna, a cijena joj je snižena za 0,46 posto, na 436 kuna.

Više od pola milijuna kuna imala je još samo dionica Atlantske plovidbe, koja je pojeftinila 0,73 posto, na 408 kuna.

Nešto veći promet, 384 tisuće kuna, ostvaren je i dionicom HT-a, čija je cijena stagnirala na 184 kune.

Među likvidnijima, najviše je pala cijena dionice Petrokemije, za 2 posto, na 49 kuna. Istodobno, najveća dobitnica bila je dionica Jadroplova, sa skokom cijene za gotovo 25 posto, na 35,4 kune.

Ukupno se trgovalo s 37 dionica, od čega je većina njih, 23 zabilježila pad cijene, njih osam rast, a cijena šest dionica se nije mijenjala. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini