ZAGREB

ZSE: Indeksi blago ojačali četvrti dan uzastopno

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Na Zagrebačkoj burzi u utorak su indeksi blago ojačali, ostvarivši dobitke četvrti dan zaredom, no trgovanje je bilo mirno jer nema gospodarskih i korporativnih vijesti koje bi mogle značajnije utjecati na tržište.

Crobex indeks u utorak je porastao 0,32 posto, na 1.994 boda, a Crobex10 za 0,4 posto, na 1.181 bod.

Među sektorskim indeksima najviše je na dobitku bio Crobexturist, ojačavši 1,06 posto, dok je najviše pao Crobexkonstrukt, za 1,47 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 6,8 milijuna kuna, što je 2,8 milijuna manje nego dan ranije.

Najlikvidnija je bila dionica Valamar Rivijere, kojom je ostvareno 3,7 milijuna kuna. Pritom je poskupjela 1,6 posto, na 38,4 kune.

Po likvidnosti slijedi povlaštena dionica Adrisa, kojom je ostvareno gotovo 700 tisuća kuna. Cijena joj je ojačala 0,4 posto, na 500 kuna.

Nešto veći promet ostvaren je još i dionicom Kraša, 625 tisuća kuna, a cijena joj je pritom stagnirala na 1.050 kuna, kao i prethodnih tjedana.

Dionica Kraša u fokusu je ulagača od 9. rujna, kada je najveći pojedinačni dioničar, Mesna industrija braća Pivac, najavila ponudu za preuzimanje. U međuvremenu, dionice Kraša najviše je kupovala Kappa Star Limited, ciparska tvrtka u vlasništvu srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića.

U mirnom trgovanju, među likvidnijima najviše je poskupjela dionica Turisthotela, za 2 posto, na 3.060 kuna. Istodobno, najviše je pala cijena dionice Đure Đaković grupe, za 5,3 posto, na 4,68 kuna.
 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum