ZAGREB

ZSE: Crobexi oko najviših razina od veljače lani

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi ponovno ojačali te se kreću oko najviših razina u gotovo 15 mjeseci, a najviše se trgovalo dionicama Atlantic grupe i Podravke.

Crobex indeks u ponedjeljak je ojačao 0,15 posto, na 1.942 boda. Blago je ojačao treći trgovinski dan zaredom te se nalazi oko najviše razine od kraja veljače prošle godine. 

Istodobno, Crobex10 skočio je 0,7 posto, na 1.202 boda. Ojačao je drugi dan zaredom i također je na najvišoj razini od veljače lani.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao prehrambeni, za 1,42 posto, dok je najviše pao transportni, za 2,12 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 8,9 milijuna kuna, što je za otprilike dva milijuna kuna više nego u petak.

Najveći promet, 3,38 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Atlantic grupe. Cijena joj je porasla za gotovo 2 posto, na 1.540 kuna, pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

Milijunski promet ostvaren je još i dionicom Podravke, čija je cijena ojačala 1,7 posto, na 600 kuna.

U fokusu investitora bila je i dionica HT-a, kojom je ostvareno 722 tisuće kuna. Pritom joj je cijena stagnirala na 183,5 kuna.

Među likvidnijima najviše je pala cijena dionice Luka Rijeka, za 6,67 posto, na 28 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se ukupno trgovalo sa 34 dionice, pri čemu je cijena njih 12 porasla, njih 13 pala, a cijena 9 dionica se nije mijenjala. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini