ZAGREB

ZSE: Crobexi ojačali drugi tjedan zaredom, promet smanjen

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi prošloga tjedna porasli, drugoga zaredom, iako po skromnoj stopi nego u tjednu ranije i uz slabiji promet, a od početka godine na dobitku su više od pet posto.

Crobex indeks ojačao je protekloga tjedna 1,18 posto, na 1.827 bodova, a Crobex10 za 1,54 posto, na 1.146 bodova.

Iako su porasli sporije nego prethodnoga tjedna, kada su skočili gotovo 4 posto, oba indeksa od početka godine bilježe znatne dobitke, veće od 5 posto te se nalaze na najvišim razinama u zadnjih 10 mjeseci.

Među sektorskim indeksima, najviše je prošloga tjedna porastao prehrambeni, za 1,7 posto, dok je najviše oslabio građevinski, za 0,2 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 31 milijuna kuna, što je šest milijuna manje nego u tjednu ranije. Uz to, u blok transakciji dionicom HT-a ostvareno je još 3,6 milijuna kuna prometa, po cijeni od 184 kune za dionicu.

Najlikvidnija je u redovnom trgovanju bila dionica Valamar Riviere, kojom je ostvareno 4,41 milijun kuna prometa, a cijena joj je ojačala 1,9 posto, na 32 kune.

Slijedila je dionica Tankerske Next Generation, s prometom od 4,39 milijuna kuna. Cijena joj je potonula gotovo 11 posto, na 42,4 kune, pa je među likvidnijima bila najveća gubitnica.

U fokusu investitora bila je i dionica Podravke, kojom je ostvaren 3,8 milijuna kuna, a cijena joj je porasla 1,6 posto, na 502 kune.

Promet veći od tri milijuna kuna imala je i povlaštena dionica Adrisa. Cijena joj je pritom ojačala 2,6 posto, na 433 kune.

Najveća je likvidnija dobitnica bila dionica Jadroplova, koja je poskupila 29 posto, na 12 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala protekloga se tjedna trgovalo s ukupno 58 dionica, pri čemu je njih 35 ostvarilo rast cijene, 13 pad, a 10 nije zabilježilo cjenovnu promjenu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum