ZAGREB

ZSE: Crobexi na putu dobitaka treći tjedan zaredom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj se burzi u petak očekuje skroman promet, kao i prethodnih dana, jer nema važnijih gospodarskih vijesti, dok su Crobex indeksi na putu dobitaka treći tjedan zaredom i kreću se na najvišim razinama u 16 mjeseci.

Svi analitičari, koji su sudjelovali u anketi Hine, očekuju danas stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks ojačao je jučer treći dan zaredom, za 0,17 posto, na 1.996 bodova, pa je dosegnuo novu najvišu razinu od veljače prošle godine, odnosno početka koronakrize.

Crobex10 oslabio je, pak, 0,03 posto, na 1.225 bodova.

Oba su indeksa na putu dobitaka treći tjedan zaredom. Trenutno je Crobex u plusu u odnosu na početak tjedna 1,4, a Crobex10 oko 1,2 posto.

Među sektorskim indeksima najviše je jučer porastao industrijski, za 0,73 posto, dok su turistički i prehrambeni oslabili za 0,1 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 6,5 milijuna kuna, otprilike 400 tisuća manje nego dan ranije. Uz to, ostvareno je 4,63 milijuna kuna u blok transakciji dionicom HT-a, po cijeni od 185 kuna za dionicu.

Najveći promet u redovnom trgovanju ostvaren je dionicom Maistre, 1,25 milijuna kuna, a cijena joj je porasla 0,66 posto, na 304 kune.

Milijunski promet ostvaren je i dionicom Atlantske plovidbe, pri čemu je poskupila 2,8 posto, na 440 kuna.

S druge strane, znatniji cjenovni pad zabilježila je dionica Optima telekoma, za 3,42 posto, na 4,8 kuna, uz promet od oko 300 tisuća.

Značajniji promet ostvaren je i dionicom Valamar Rivijere, 780 tisuća kuna. Cijena joj je pritom pala 0,96 posto, na 31 kunu.

U fokusu investitora bila je i dionica Ericssona Nikole Tesle, kojom je protrgovano više od pola milijuna kuna, a cijena joj je ojačala 0,6 posto, na 1.680 kuna.

Od poslovnih objava, Upravno vijeće Hanfe odobrilo je u četvrtak objavljivanje ponude društva Eagle Hills Zagreb Real Estate za preuzimanje društva Sunce Hoteli po cijeni od 184,12 kuna za dionicu. Predmet ponude za preuzimanje je 1,8 milijuna dionica Sunce hotela, odnosno 30,29 posto udjela u temeljnom kapitalu.

Cijena dionice Sunce Hotela pala je 1,13 posto, na 175 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala jučer se trgovalo s ukupno 37 dionica, pri čemu je cijena njih 14 porasla, devet pala, a 14 stagnirala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater