ZAGREB

ZSE: Crobexi na početku tjedna pali otprilike pola posto

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su glavni dionički indeksi pali za otprilike pola posto i podebljali prošlotjedne gubitke, pa je tako Crobex sada na novoj najnižoj razini od travnja lani, a Crobex10 od veljače lani.

Crobex indeks u ponedjeljak je pao 0,58 posto, na 1.895 bodova, zabilježivši novu najnižu razinu od kraja travnja 2021.

Istodobno, Crobex10 spustio se 0,42 posto, na 1.122 boda, zabilježivši najnižu razinu od prve polovine veljače 2021. godine.

Oba indeksa tako su podebljali gubitke, nakon što su prošloga tjedna pali za više od 3 posto i zaronili na najniže razine u otprilike godinu i pol dana. Pritom je Crobex zabilježito pad drugi, a Crobex10 peti tjedan zaredom.

Među sektorskim indeksima, najviše je danas pao Crobexturist, za 0,69 posto, dok je najviše porastao Crobexkonstrukt, za 0,85 posto.

Redovni promet iznosio je 5,24 milijuna kuna te je bio upola niži nego u petak.

Najlikvidnija je bila dionica Tankerske Next Generationa, s prometom od 1,32 milijuna kuna. Cijena joj je oslabila 1,3 posto, na 75,8 kuna.

Milijunski promet, u visini od 1,19 milijuna kuna, imala je još i dionica Podravke, a cijena joj je porasla 1,08 posto, na 562 kune, pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

Veći promet, 886,5 tisuća kuna, ostvaren je još i dionicom Zagrebačke banke, uz pad njezine cijene za 3,73 posto, na 62 kune te je tako bila najveća gubitnica.

Arena Hospitality grupa ugovorila kredit od 2 milijuna eura

Od poslovnih objava, Arena Hospitality grupa izvijestila je da je danas zaključila novi ugovor o dugoročnom kreditu s mađarskom OTP bankom za nedavno dovršenu prvu fazu projekta repozicioniranja hotela art’otel u Budimpešti. Ugovor o kreditu odnosi se na iznos od ukupno 2 milijuna eura, uz fiksnu kamatnu stopu od 3,50 posto i dospijeva 2031. godine.

U objavi se još navodi da je taj hotel ponovno otvoren u lipnju 2022. godine, nakon opsežnog redizajna i obnove javnih površina u prizemlju i podrumu, uključujući hotelsku recepciju, predvorje, restoran i bar, sadržaje za sastanke i događaje te prostore za slobodno vrijeme i wellness.

Dionica Arena Hospitality grupe pojeftinila je 1,74 posto, na 226 kuna.

Na ZSE se danas ukupno trgovalo s 26 dionica, pri čemu je cijena njih 11 porasla, osam pala i sedam stagnirala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater