ZAGREB

ZSE: Crobexi na kraju tjedna s blagim dobitkom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi u petak su Crobexi blago porasli uz skroman obujam trgovanja, pri čemu je tek dionicom Atlantske plovidbe ostvaren milijunski promet.

Crobex indeks ojačao je u petak 0,09 posto, na 2.125 bodova, dok je Crobex10 porastao za 0,27 posto, na 1.296 bodova.

Svi sektorski indeksi su bili na dobitku, a pritom najviše transportni, za 2,65 posto.

Posljednjih dana Crobex indeksi prate smjer svjetskih burzovnih indeksa, koji znatno osciliraju jer bi američka središnja banka mogla povećati kamatne stope i zaoštriti monetarnu politiku agresivnije nego što se očekivalo.

U takvim uvjetima Crobex je ostvario gubitak drugi tjedan zaredom, oslabivši ovog tjedna za 1,81 posto. Crobex10 tjedan je završio s minusom od 2,03 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je u petak 4,6 milijuna kuna, oko 1,5 milijuna kuna manje nego dan prije.

Jedina s milijunskim prometom bila je dionica Atlantske plovidbe, kojom je ostvareno 1,14 milijuna kuna. Pritom joj je cijena porasla za 4,03 posto, na 387 kuna, pa je među likvidnijima predvodila po dobitku.

Po likvidnosti slijedila je dionica HT-a, kojom je postignuto 491 tisuću kuna prometa. Cijena joj je porasla za 0,27 posto, na 184,5 kuna.

Nešto veći promet ostvaren je još i dionicom Dalekovoda, 479 tisuća kuna. Cijena joj je potonula za 15,48 posto, na 71 kunu, pa je bila i najveća gubitnica.

Na ZSE se danas trgovalo s ukupno 37 dionica, pri čemu je cijena njih 15 porasla, 12 pala, a 10 stagnirala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater