ZAGREB

ZSE: Crobex ojačao četvrti dan zaredom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi u utorak je Crobex indeks ojačao četvrti dan zaredom, uz nešto slabiji promet nego dan ranije, jer nema značajnijih vijesti iz domaćeg gospodarstva.

Crobex indeks u utorak je porastao 0,49 posto, na 1.952 boda, ojačavši četvrti trgovinski dan zaredom. Istodobno, Crobex10 poskočio je 0,42 posto, na 1.207 bodova, nastavivši uspon treći dan zaredom.

Nakon znatnog rasta proteklih tjedana, oba se indeksa kreću oko najviših razina od kraja veljače prošle godine, odnosno početka pandemije koronavirusa.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao građevinski, za 2,07 posto, dok je jedino oslabio industrijski, za 0,08 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 7 milijuna kuna, što je za otprilike 1,9 milijuna kuna manje nego dan ranije.

Najveći promet ostvaren je dionicom Podravke, 1,4 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 0,33 posto, na 602 kune. 

Slijedi povlaštena dionica Adrisa, s prometom od 1,38 milijuna kuna i rastom cijene za 0,24 posto, na 423 kune. Uprava Adris grupe sazvala je jučer poslijepodne glavnu skupštinu za 30. lipnja , na kojoj će dioničari između ostalog odlučivati o isplati dividende od 12,5 kuna po dionici iz zadržane dobiti ostvarene u razdoblju od 2005.do 2011. godine.

Milijunski promet ostvaren je još i dionicom HT-a, u visini od 1,3 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 0,82 posto, na 185 kuna.

Među likvidnijima, najviše je poskupjela dionica Atlantske plovidbe, za 3,3 posto, na 345 kuna, dok je najviše pala cijena dionice Optima telekoma, za 1,39 posto.

Na domaćem tržištu kapitala danas se ukupno trgovalo s 39 dionice, pri čemu je cijena njih 20 porasla, 12 pala, 7 se nije mijenjala. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of