ZAGREB

Završen proces financijskog restrukturiranja Dalekovoda

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dalekovod je u petak izvijestio da je uspješnom dokapitalizacijom u visini od 410 milijuna kuna završio proces financijskog restrukturiranja te sada kreće u snažni razvoj poslovanja.

Kako se navodi u priopćenju, u sudski registar upisano je povećanje temeljnog kapitala za 410 milijuna kuna, koji tako sada iznosi 412.471.930 kuna, čime je uspješno završena dokapitalizacija Dalekovoda. U dokapitalizaciji je upisano 41.000.000 novih redovnih dionica pojedinačnog nominalnog iznosa od 10 kuna. 

Navedeni proces dokapitalizacije predstavlja završni korak na putu oporavka kompanije, njezinog dugoročno održivog poslovanja i financijske stabilnosti, ističu iz te kompanije.  

"Dalekovod će provedbom ove dokapitalizacije postati jedna od rijetkih kompanija u Hrvatskoj koja će uspješno okončati predstečajnu nagodbu namirivši sve vjerovnike provođenjem sveobuhvatne transformacije poslovanja bez dodatnih zaduženja", istaknuli su iz Dalekovoda.

Podsjećaju i da se završetkom procesa financijskog restrukturiranja okončava predstečajna nagodba devet godina prije inicijalnog roka. "Dokapitalizacijom je u potpunosti otklonjena neadekvatnost kapitala i osigurana dugoročna stabilnost te samoodrživo poslovanje kompanije, koja nastavlja poslovanje bez dugova iz predstečajne nagodbe s jasnom razvojnom vizijom, a Dalekovod postaje jedna od kompanija sa najsnažnijom kapitalnom strukturom u sektoru", navodi se u priopćenju.

U dokapitalizaciji, koja je provedena u cijelosti uplatom u novcu, sudjelovali su društvo Napredna energetska rješenja d.o.o., mirovinski fondovi te institucionalni investitori.

Društvo Napredna energetska rješenja, čiji su osnivači Končar-Ulaganja i Construction Line Limited, uplatilo je u srijedu iznos od 310 milijuna kuna, upisavši 31 milijun novih redovnih dionica Dalekovoda. To društvo tako je postalo većinski vlasnik Dalekovoda, s udjelom iznad 75 posto. 

Završetkom procesa dokapitalizacije, kako se navodi u priopćenju Dalekovoda, otvara se nova perspektiva razvoja kompanije na domaćem i inozemnom tržištu, kao i za 1.350 zaposlenika Dalekovoda. 

"Dalekovod se dovršetkom ovog procesa okreće novim poslovnim perspektivama bez ograničenja koja su bila teret zadnjih 10-ak godina, pri čemu će se prikupljeni kapital koristiti i za potrebe restrukturiranja kompanije, financiranja tekućeg poslovanja te buduća ulaganja nužna za stabilno, učinkovito i samoodrživo poslovanje", zaključuje se u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater