VUKOVAR

Vukovarskim gsopodarstvenicima 2,7 milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vukovarskim gospodarstvenicima, njih 148, koji su ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara u 2020. godini u utorak su uručeni ugovori u vrijednosti većoj od 2,7 milijuna kuna. 

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora na području Grada Vukovara za 2020. godinu „Program poticanja poduzetnika“ otvoren je 25. lipnja 2020. godine, a za njegovu provedbu u gradskom je proračunu osigurano 3,5 milijuna kuna. Zaprimljeno je ukupno 211 zahtjeva, od kojih je odobreno 148 u iznosu od  2,74 milijuna kuna, a sedam zahtjeva je još u razmatranju.

"I ove godine, koja je uistinu bila izazovna u smislu koronakrize, a koja je uvjetovala gospodarsku krizu te uslijed toga i vrlo nestabilnih uvjeta za budućnost, mi smo uspjeli izdvojiti 3,5 milijuna kuna iz Gradskoga proračuna  na račun svih onih programa koje smo gasili od manifestacija u turizmu, rada udruga i čuvali ta sredstva za gospodarstvenike, znajući da će doći do krize i bit će potrebno pomoći  poduzetnicima u očuvanju poslovanja i radnih mjesta", kazao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava uručivši ugovore gospodarstvenicima. 

Javni poziv sadržavao je devet mjera od kojih je najiskorištenija ona za očuvanje postojećih poduzetnika za koju je odobreno 55 potpora u ukupnoj vrijednosti od 685 tisuća kuna. Sufinancirano je otvaranje 32 nova obrta ili trgovačka društava s iznosom od gotovo 300 tisuća kuna, a gotovo 900 tisuća isplaćeno je tvrtkama koje su registrirane u proizvodnoj djelatnosti za potrebe nabavke nove opreme ili proširenja kapaciteta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of