ZAGREB

United grupa: Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


United grupa je u petak objavila da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu, koju vodi trenutni izvršni direktor Telemah Slovenije Adrian Ježina, dok se izvršni direktor Telemach Hrvatska Viktor Pavlinic´ povlači. 

"Budući je Hrvatska na putu da postane potpuno konvergentno tržište za United grupu, a Slovenija vec´ u cijelosti konvergira i raste u svim segmentima, logično je povezati ta dva tržišta kroz jedinstvenu upravu", navodi se u priopćenju.

Unutar United grupe u Hrvatskoj djeluje telekom operater Telemach Hrvatska, televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV, kao i portal dnevnik.hr.

U priopćenju se podsjeća da je Adrian Ježina započeo karijeru u Hrvatskoj gdje je radio 15 godina, a u dugogodišnjem profesionalnom iskustvu u telekomunikacijskoj industriji je dva desetljeća proveo na vodećim pozicijama.

Ježina se United grupi pridružio 2017. godine, a u priopćenju se tvrdi da je pod njegovim vodstvom Telemach Slovenija postala lider u širokopojasnom internetu u toj zemlji. "Također, kompanija je jedan od rijetkh alternativnih operatora u Europi koji je pretekao bivšeg monopolistu na tržištu. Telemach Slovenija uspješno je povec´ala svoj tržišni udio u mobilnim komunikacijama na oko 25 posto i vodec´i je pružatelj video usluga u Sloveniji", navodi se. 

Najavljuje se da će Adrian Ježina upravljati kompanijama na oba tržišta, "predan osiguravanju kontinuirane izvrsnosti u Sloveniji i daljnjoj transformaciji u Hrvatskoj".

Dosadašnji izvršni direktor Telemach Hrvatska Viktor Pavlinic´ zajedničkom se odlukom povlači sa svoje funkcije, navodi se u priopćenju.

Pavlinić je od 2016. godine izvršni direktor, a pridružio se United grupi 2019. godine po preuzimanju kompanije, koja se tada zvala Tele2 Hrvatska.

United grupa, koja se u priopćenju titulira kao vodec´i telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Europi, ima sjedište u Nizozemskoj, posluje u osam zemalja i ima približno 11 milijuna korisnika te 12,5 tisuća zaposlenih. Od ožujka 2019. u većinskom je vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicijskih kompanija u svijetu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini