ZAGREB

Tri milijuna kuna potpora za očuvanje tradicijskih i umjetničkih obrta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je u četvrtak otvoreni javni poziv za program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2021. godinu, putem kojeg je mikro, malim i srednjimpoduzećima dostupno ukupno 3 milijuna kuna potpora.

Poziv, za koji se prijave primaju od 27. rujna do 9. listopada, namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) sa statusom tradicijskog, odnosno umjetničkog obrta, navodi se u priopćenju iz tog ministarstva.

Cilj programa je očuvanje i razvoj deficitarnih djelatnosti tradicijskih obrta, koji se pretežito obavljaju ručnim radom i baštine posebne zanatske vještine i umijeća, oslanjajući se na obrasce tradicijske kulture te umjetničkih obrta koji se odlikuju proizvodima i uslugama visoke estetske vrijednosti.

Za provedbu programa iz državnog proračuna je osigurano 3 milijuna kuna. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 20.000, a najviši 50.000 kuna. Sredstva za odobrene potpore korisnicima će se isplatiti jednokratno u ukupnom iznosu dodijeljene potpore.

Pritom mikro, mala i srednja poduzeća mogu financirati nabavu strojeva, postrojenja i opreme, alata i inventara, prilagodbu, uređenje i poboljšanje interijera poslovnog i proizvodnog prostora.

Također, sredstva se mogu koristiti i za uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, upravljanje i zaštitu intelektualnog vlasništva, nabave usluga u svrhu razvoja proizvoda, marketinške aktivnosti te edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika, navodi se u priopćenju iz Ministarstva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of