PARIZ

Stabilizacija prodaje u Europi ublažila pad Renaultovih prihoda

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Francuski proizvođač automobila Renault preliminarno je u petak izvijestio o oporavku prodaje automobila u trećem kvartalu nakon oštrog pada u prvom valu koji su prouzročile oštre mjere suzbijanja pandemije koronavirusa.

U razdoblju od srpnja do rujna prihodi Renaulta smanjeni su za 8,2 posto prema istom razdoblju lani, na 10,37 milijardi eura. 

Pad prihoda znatno je ipak blaži u usporedbi s prvom polovinom godine, kada su smanjeni više od trećine. U prvoj polovini godine kompanija je poslovala s rekordnim neto gubitkom od preko sedam milijardi eura.

Francuski proizvođač imao je, međutim, problema i prije pandemije, koja je snažno uzdrmala automobilska tržišta, podsjeća Reuters.

Novi izvršni direktor Luca de Meo želi preokrenuti dugoročnu strategiju globalne ekspanzije i usredotočiti se na veću prodaju skupljih automobila kako bi povećao profitabilnost.

Koristi od takvih nastojanja kompanija je počela osjećati u trećem kvartalu, kada je povećala udio na europskom tržištu budući da su ovlašteni distributeri počeli s radom nakon lockdowna. Drugi je razlog 157-postotni skok prodaje električnog automobila Zoe.

U trećem kvartalu Renaultova je prodaja u Europi pala 2,9 posto, osjetno blaže nego tržište u cjelini koje se smanjilo pet posto. Samo u rujnu poskočila je osam posto.

Procjene o dobiti za 2020. Renault nije objavio ali je upozorio da su izgledi za iduću godinu neizvjesni budući da bi prijetnja novog lockdowna zbog pandemije mogla ponovno pogoditi njihovo poslovanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater