RIJEKA

Rijeka: Predstavljen projekt lučke spojne ceste s D 403 vrijedan 32,2 milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Projekt izgradnje spojne ceste lučkog područja s državnom cestom D 403, čija će izgradnja stajati 32,2 milijuna kuna, predstavljen je u petak u Lučkoj upravi Rijeka.

Izgradnjom spojne ceste, dugačke 695 metara, osigurat će se kvalitetna cestovna povezanost lučkog terminala za generalne terete s državnom cestom D 403, koja, pak, povezuje zapadni dio luke i Zagrebačku obalu s riječkom obilaznicom. Nakon izgradje spojne ceste, ulazak teških kamiona u riječko lučko područje više se neće trebati odvijati preko Trga Žabica i ulice Riva u centru grada.

Riječ je o projektu Lučke uprave Rijeka koji se realizira uz potporu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Postupak javne nabave za izvođača radova na izgradnji spojne ceste je proveden i kao ekonomski najpovoljnija odabrana je ponuda tvrtke GP Krk,  ukupne vrijednosti 32,2 milijuna kuna s PDV-om.

Rok za izvršenje radova na budućoj prometnici je 300 dana od datuma potpisa ugovora s odabranim izvođačem radova.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković podsjetio je da se spojna cesta nastavlja na D 403 i dolazi do terminala za generalni teret.

U tom smislu će biti funkcionalna za lučko područje i operacije u luci, a njenom izgradnjom smanjit će se pritisak kamionskog prometa prema Žabici. To je plod dobre suradnje Lučke uprave, Ministarstva, Hrvatskih cesta i Grada Rijeke, zaključio je Butković.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel objasnio je kako se našlo rješenje da ta prometnica ima javni karakter i neće biti samo interna lučka prometnica.

To omogućuje da se otvori prilaz zaštićenim skladištima Metropolisa, koja će dobiti urbanu namjenu, a s druge strane, omogućit će cjelovit prsten visokokvalitetnih prometnica oko cijelog grada. To će rasteretiti promet u središtu grada, naglasio je Obersnel.

Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa rekao je da je to izuzetno važna cesta te da, kao i D 403, mora biti završena prije početka rada terminala na Zagrebačkoj obali.

Vukorepa je naveo i kako su ponude za koncesioniranje terminala na Zagrebačkoj obali trebale biti otvorene 26. travnja, ali su prije osam dana prispjela dodatna pitanja u vezi s koncesijskim ugovorom, na koji je Lučka uprava morala odgovoriti. Stoga se postupak poroduljuje za 15 dana i otvaranje ponuda će biti 10. svibnja, najavio je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater