ZAGREB

PU: Prošli tjedan izdano 22 posto manje računa nego lani, iznos smanjen 18 posto

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U svim djelatnostima iz sustava fiskalizacije u prošlom je tjednu u odnosu na usporedivi tjedan prošle godine broj računa smanjen za 22 posto, a njihov iznos za 18 posto, pokazuju najnoviji podaci Porezne uprave.

U razdoblju od 20. do 26. srpnja ove godine u svim djelatnostima izdano je 44,4 milijuna računa, što je za 22 posto manje nego u usporedivom lanjskom tjednu.

Ukupna vrijednost računa u proteklom je tjednu dosegnula 4,22 milijarde kuna, što je za 18 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

U trgovini je broj računa pao za 19 posto, na 26,07 milijuna, a iznos računa za 9 posto, na 2,72 milijardi kuna.

Istodobno, u ugostiteljstvu i turizmu izdano je 29 posto manje računa, ukupno njih 8,76 milijuna, a iznos je smanjen za 37 posto, na 796 milijuna kuna.

Rast broja računa na tjednoj razini za jedan posto, iznos ostao isti

U odnosu na prethodni tjedan, odnosno na razdoblje od 13. do 19. srpnja 2020. godine, broj fiskaliziranih računa u svim djelatnostima prošloga tjedna je porastao za jedan posto, dok je iznos ostao isti.

Pritom je u trgovini broj računa ostao isti, a iznos je smanjen za 2 posto, dok je u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane vidljiv rast broja računa od 5 posto, a iznosa za 12 posto.

Od početka korona-krize vrijednost računa manja 19 posto

Od početka koronakrize u Hrvatskoj, u razdoblju od 24. veljače do 26. srpnja ove godine broj fiskaliziranih računa smanjen je za 29 posto, a njihov iznos za 19 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Ove godine, naime, u tom je razdoblju izdano 733,5 milijuna računa, čija vrijednost doseže 67,8 milijarde kuna.

U djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala na godišnjoj je razini broj računa smanjen za 23 posto, na 461,16 milijuna, dok je njihova vrijednost na godišnjoj razini pala 11 posto, na 49,25 milijardi kuna.

U djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane broj fiskaliziranih računa smanjen je za 47 posto, na 89,5 milijuna, dok je vrijednost računa manja za 55 posto te iznosi 5,6 milijardi kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum