ZAGREB

Produljen kolektivni ugovor u Croatia osiguranju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Kolektivni ugovor za zaposlene u Croatia osiguranju produljen je do kraja lipnja 2021. godine, priopćeno je u srijedu iz Croatia osiguranja.

Uprava Croatia osiguranja i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su Dodatak Kolektivnom ugovoru kojim se produljuje trajanje Kolektivnog ugovora do 30.6.2021. godine. Ugovor je produljen tri mjeseca prije isteka postojećeg.

"Unatoč izazovima poslovanja u okruženju pandemije i prirodnih nepogoda, Kolektivni ugovor Croatia osiguranja zadržava visoku razinu radnih i materijalnih prava zaposlenika, koja su veća ili na razini standarda domaćeg tržišta rada", kaže se u priopćenju.

Uz zadržavanje visoke razine prava ugovoreno je i da će se zaposlenicima za 2020. godinu, umjesto primitka u naravi, isplatiti iznos od 600 kuna prigodne nagrade za Uskrs. Ta isplata planirana je najkasnije do 10. travnja.

Odluka o promjeni načina dodjele "uskrsnice" donesena je kako bi se zaposlenicima dodatno pomoglo u prevladavanju situacije izazvane epidemijom, navodi se.

"Unatoč trenutnim izazovnim okolnostima u kojima poslujemo sigurnost i dobrobit zaposlenika naš su prioritet. Zato smo donijeli odluku da prije roka produžimo kolektivni ugovor, koji je svim zaposlenicima garancija da su njihove plaće i prava sigurni. Pred kompanijom je izazovno razdoblje ali sam siguran da ga zajedno možemo uspješno prevladati", izjavio je predsjednik Uprave Croatia osiguranja Davor Tomašković.

"Smatram da smo u situaciji u kojoj se nalazimo, a kojoj je nemoguće predvidjeti trajanje i posljedice, postigli najbolji mogući dogovor za zaposlenike Croatia osiguranja", rekao je predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske Miroslav Hrašćanec.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini