TUNIS

Pandemija snažno pogodila turističke prihode Tunisa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Turistički prihodi Tunisa potonuli su prošle godine za 65 posto, pogođeni pandemijom koja je zadala snažan udarac tamošnjem gospodarstvu, pokazale su u četvrtak službene statistike.

Prihodi od turizma pali su u 2020. na dvije milijarde tuniskih dinara (746 milijuna dolara), sa 5,6 milijardi dinara u 2019. godini, pokazali su podaci središnje banke.

U 2020. Tunis je zabilježio 78-postotni pad broja posjetitelja jer su zapadni turisti odustali od odmora u našim hotelima i odmaralištima, rekao je vladin dužnosnik za Reuters. U 2019. godini zabilježio je rekordnih 9,5 milijuna posjetitelja.

Procjenjuje se da je tunisko gospodarstvo u 2020. godini palo najmanje sedam posto, pogođeno padom prihoda od turizma koji inače čine oko osam posto bruto domaćeg proizvoda (BDP) i glavni su izvor deviza.

Ograničenja putovanja i širenje novog koronavirusa diljem svijeta rezultirali su zatvaranjem većine hotela u Tunisu a bez posla su ostali deseci tisuća radnika u turizmu. Takva situacija potaknula je vladu na uvođenje mjera pomoći vlasnicima hotela kako bi lakše prebrodili krizu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum