ŠIBENIK

Otvoren 19. Mediteranski sajam, po prvi put u Šibeniku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, 19. Mediteranski sajam otvoren je u četvrtak u hotelu Ivan u Amadria Parku u Šibeniku, čime se po prvi put održava izvan Dubrovnika.  

Mediteranski sajam organizira se već dugi niz godina s ciljem podizanja razine ekološke svijesti, održivog razvoja, promocije zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, a okuplja velik broj izlagača, stručnjaka, pokrovitelja i entuzijasta. Ta specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija nacionalna manifestacija u području ekološke i tradicijske poljoprivrede.

"Sajam se prvi put održava u Šibeniku. Kada je navršio 18. godina, bio je spreman otići iz Dubrovnika. Ipak, i dalje ostajemo u Dubrovniku. Tamo će se sajam održavati u proljeće, a ovdje ćemo biti na jesen, ako budemo imali podršku. Kad smo započinjali ovu priču, u Hrvatskoj su postojala samo tri eko proizvođača, dok OPG-ova nije ni bilo. Trudom svih nas uspjeli smo doći na današnju brojku od preko 7000 ekoloških proizvođača u Hrvatskoj. Drago mi je što se sajam pretvorio u vrlo uspješan i da potiče druge sajmove",  kazao je osnivač i voditelj Mediteranskog sajma Vedran Kraljević.

Predsjednica Županijske gospodarske komore Dubrovnik Nikolina Trojić zahvalila je svima koji su podržali sajam i poručila kako su "ruralni krajevi naša prošlost i budućnost".

"Sve institucije, do gradova i županija moraju biti potpora malim proizvođačima koji se bore da budu konkurentni na tržištu, a mi se moramo potrudit stvoriti navike kupovanja hrvatskih proizvoda", kazala je.

I ove godine otvorenje Sajma prati zasjedanje Hrvatskog ruralnog parlamenta s brojnim radionicama i predavanjima.

Sajam i parlament organizira društvo Dubrovnik Sun d.o.o, uz suorganizaciju Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika, HGK – Županijske komore Šibenik, Županijske komore Dubrovnik te partnera sajma Hrvatske mreže za ruralni razvoj.

Sajam traje do nedjelje, 28. studenog, uz besplatan ulaz i pridržavanje epidemioloških mjera, a ponuda sajma možete se razgledati od 9 do 19 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum