ZAGREB

Neto dobit Saponije 10,7 milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Osječka Saponia je u prvom polugodištu ostvarila 10,7 milijuna kuna neto dobiti, što je rast od 56 posto prema istom razdoblju lani, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog u srijedu na Zagrebačkoj burzi.

Poslovni prihodi tvrtke iznose 262,2 milijuna kuna i povećani su šest posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji iznose 256,6 milijuna kuna, od kojih je na inozemnom tržištu realizirano 43 posto, navodi se u izvješću.

Porasli su i poslovni rashodi, za četiri posto, na 250,1 milijun kuna.

U izvješću se navodi kako je prvo polugodište obilježeno raznim turbulencijama i  neravnotežama na tržištu nabave, prodaje, usluga, rada i izvora financiranja. 

Saponia je, kako se ističe, započela poslovnu godinu s pozicije stabilnog i uravnoteženog poslovanja koja joj je omogućila brzu prilagodbu novonastalom poslovnom okruženju izazvanom pandemijom.

Strateška smjernica "zaštititi dodir" usmjerena na osiguranje potrebe zaštite, dezinfekcije i očuvanja zdravlja ljudi i prostora izmijenila je strukturu prodaje u smjeru segmenta dezinficijensa, ističu iz tvrtke.

Ukupna imovina Saponie na kraju lipnja iznosila je 645,2 milijuna kuna, uz neto financijski dug od 68,9 milijuna kuna i neto radni kapital od 151,5 milijuna kuna.

U izvješću se navodi i kako u prvom polugodištu nisu angažirane nove kreditne linije, a dio sredstava usmjeren je na otplatu kreditnih obveza od 10,4 milijuna kuna i u istom iznosu utjecao na smanjenje novčanog toka iz financijskih aktivnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater