RIJEKA

Nagrada za najbolju soba u riječkom Teatru Suite and Rooms

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sklopu promotivne akcije „Biramo najbolje privatne iznajmljivače u Hrvatskoj“, u petak je nagrada za najbolju sobu dodijeljena riječkom Teatru Suite and Rooms, vlasnika Deana Alpeze.

Teatar Suite and Rooms nalazi se u Verdijevoj ulici u Rijeci, u neposrednoj blizini HNK Ivana pl. Zajca. U ponudi ima šest soba i studio apartman, a posluje u sklopu tvrtke Alpe.

Vlasnik Dean Alpeze zadovoljan je popunjenošću soba, koje su novouređene i u ponudi od travnja 2019. te ugošćuju turiste iz svih dijelova svijeta, ponajviše iz Europe. Zahvalio je na nagradi kazavši da je to poticaj za još veću kvalitetu.

Ministar turizma Gari Cappelli, koji je nazočio dodjeli nagrade, rekao je da je Rijeka od početka godine među prva četiri grada po broju gostiju u privatnom smještaju.

"U Rijeci ima oko 1100 ljudi koji se bave obiteljskim smještajem, oko 3500 kreveta, a popunjenost im je gotovo 70 dana na godinu, što je za Rijeku, koja ide u sve boljem smjeru, jako dobar rezultat."

"Mi smo među najboljima u Europi što se toga tiče, naši apartmani ili kuće su uvijek među prvih deset nagrađenih, barem njih tri do četiri. To je dokaz kvalitete smještaja koji pružamo," rekao je Cappelli. 

Istaknuo je da su kapaciteti s četiri ili pet zvjezdica popunjeni do 200 dana u godini te da podizanje kvalitete znači i mogućnost većih cijena i popunjenosti.

Cappelli je kazao da u Hrvatskoj ima ukupno oko 110 tisuća privatnih iznajmljivača, s oko 600 tisuća ležajeva, odnosno da je oko 60 posto turističkih kapaciteta u privatnom smještaju, a ostalo su kampovi i hotelski smještaj.

"Rijeka bilježi sve bolje rezultate, ne samo zbog toga što je Europska prijestolnica kulture, nego i zbog investicija," rekao je i spomenuo ulaganje od oko 450 milijuna kuna u Hilton hotel na riječkoj Kostabeli.

"Kada se zbroje sva ulaganja u turizmu u Primorsko-goranskoj županiji dolazimo na oko 150 milijuna eura u prošloj i ovoj godini. To dokazuje da županija i Rijeka povećavaju kvalitetu smještaja," rekao je ministar dodavši da će program EPK privući 3 do 4 milijuna turista, dnevnih ili onih koji će prespavati u okolici, od Gorskog kotara do otoka.

"Mislim da je to dokaz dobro smišljenog pristupa turizmu u Rijeci i riječkom prstenu," zaključio je Cappelli.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić rekao je da vidi Rijeku kao modernu destinaciju, koja će biti prepoznatliva po događanjima, odličnoj gastronomiji i smještaju.

Direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa istaknuo je da je Rijeka u siječnju prvi puta ušla u top deset destinacija po ukupnom turističkom prometu te da je privatni smještaj u Rijeci u siječnju bio četvrti u Hrvatskoj, što je, kaže, dokaz da riječki turizam može biti zanimljiv cijelu godinu i da je konkurentan.

Promotivnu akciju „Biramo najbolje privatne iznajmljivače u Hrvatskoj" proveo je HTZ u suradnji s Novim listom.

Nagrada u kategoriji najbolja vila ili kuća za odmor dodijeljena je Villi Covri u Brtonigli, vlasnika Nataše i Nenada Kraljevića, dok će nagrada za najbolji apartman biti dodijeljena Dinu Bakiću, vlasniku Monvi Luxury Suites u Splitu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini