ZAGREB

Ministarstvo turizma i sporta počelo pilot projekt digitalne platforme za suradnju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) počelo je provedbu pilot projekta razvoja digitalna platforma za suradnju u ostvarivanju ciljeva održivog, inovativnog i otpornog turizma, u koju će uložiti 1,1 milijun kuna, izvijestili su u utorak iz Ministarstva. 

Taj pilot projekt Ministarstvo turizma i sporta razvija u okviru strateškog projekta Smartmed, sufinanciranog sredstvima EU fonda, a okuplja 13 partnera iz devet mediteranskih zemalja, pri čemu je MINTS vodeći partner u tom projektu.

Digitalna platforma će, kako se navodi u priopćenju, biti usmjerena poticanju jačanja lokalnih kapaciteta, razvoju teritorijalnih i tematskih mreža među korisnicima, promociji turističkih proizvoda i infrastrukture i ukupno razvoju turizma, u čemu sudjeluju turistički dionici, stanovnici i turisti, a planirano je da se taj pilot projekt provede do veljače 2022.

"Konačni rezultat funkcionalnog rješenja platforme za suradnju, Ministarstvo turizma i sporta će ponuditi na primjenu partnerima uključenima u projekt, ali i ostalim dionicima u turizmu na Mediteranu za razvoj politika kako bi se moglo iskoristiti u okviru višegodišnjeg financijskog okvira u razdoblju 2021.-2027.", ističu iz Ministarstva. 

U sklopu projekta Smartmed razvijaju i testiraju instrumente koji će partnerskim zemljama i regijama na Mediteranu omogućiti postizanje zajedničke visoke razine razumijevanja važnosti sudjelovanja i uključivanja, razmjene najboljih praksi i promocije Mediterana kao inkluzivnog odredišta u kojem su akteri u turizmu i posjetitelji integrirani i zajedno donose odluke.

Inače, Smartmed je projekt u okviru programa teritorijalne suradnje Interreg Mediteran, u kojemu, uz Hrvatsku, sudjeluju i Italija, Francuska, Španjolska, Portugal, Grčka, Slovenija, BiH i Crna Gora, a u Hrvatskoj se provodi zadnje dvije godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum