ZAGREB

Ministarstvo poljoprivrede objavilo natječaj za obnovu potresom pogođenih područja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u subotu da je otvoren natječaj za obnovu potresom pogođenih područja vrijedan 120 milijuna kuna.

Natječaj za potpore za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim i prirodnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima otvoren je u petak, ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 120 milijuna kuna, a visina javne potpore je 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 17. svibnja do 16. srpnja. 

Svrha natječaja je osigurati nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje na pogođenim područjima u potresima 22. ožujka i od 28. prosinca 2020.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu.

„Kao i do sada, naši savjetnici će pružati punu podršku na terenu te s poljoprivrednicima popunjavati zahtjeve za prijavu, uz svu ostalu potrebnu pomoć. Vjerujem da naši napori olakšavaju tešku situaciju pogođenim poljoprivrednicima, čemu u prilog govori i podatak da danas na Banovini imamo više stoke nego što je to bio slučaj prije potresa", rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater