ČAKOVEC

Ministar Butković pustio u promet sjevernu obilaznicu Čakovca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je pustio u promet 1,64 kilometra dugu sjevernu obilaznicu Čakovca, vrijednu 37 milijuna kuna.

Riječ je o prvoj od tri faze projekta izgradnje sjeverne obilaznice Čakovca, koja će iznositi 5,67 kilometara.

Govoreći o radovima, Butković je rekao da su završeni 4 mjeseca prije roka. "Druga faza je pred raspisivanjem natječaja. Čitav projekt ide svojim tijekom. Nakon završetka ove faze, slijedeće godine možemo očekivati radove na drugoj fazi", istaknuo je Butković.

 Ministar je najavio značajne projekte u Međimurju, poput obilaznice Preloga, Nedelišća i Pušćina, Šenkovca te Murskog Središća.

Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić kazao je kako je Međimurje u fokusu Hrvatskih cesta što se tiče ulaganja u prometnu infrastrukturu u sljedećem periodu.

"U sljedeće dvije godine završit ćemo kompletnu duljinu sjeverne obilaznice Čakovec, čime će se značajno rasteretiti sam centar Čakovca od teretnog prometa", poručio je Škorić, dodavši kako će i ostali projekti značajno pripomoći kvaliteti života ljudi u ovom kraju.

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, inače Čakovčanka, prisjetila se 2011. kada je bila zastupnica u Hrvatskom saboru, kazavši kako se već tada borila da ova obilaznica uđe u plan Hrvatskih cesta. "Iznimno sam ponosna što u mom gradu otvaramo prvi dio obilaznice", izjavila je.

Po njezinim riječima, za niz investicija u međimursku prometnu infrastrukturu na raspolaganju će biti i europska sredstva. "Unaprijedit ćemo život naših građana, ali i omogućiti razvoj gospodarstva kroz gospodarske zone kojima će to biti dodana vrijednost", poručila je.

Međimurski župan Matija Posavec kazao je da ulaganje u cestovnu infrastrukturu nije važno samo zbog aspekta sigurnosti, već i gospodarskog razvoja. Nada se kako će ovaj projekt biti početak kvalitetnijeg ulaganja u međimurske prometnice.

Zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović kazao je kako je Grad Čakovec sufinacirao izgradnju javne rasvjete na obilaznici s 1,4 milijuna kuna. "Želja mi je da se što prije nastave radovi na drugoj fazi, ali i da profunkcionira raskršće s Ulicom Ivana Gorana Kovačića u smjeru prema Šenkovcu", rekao je te poručio kako će to raskršće biti uređeno u rujnu ove godine.

Predviđena vrijednost radova druge faze izgradnje sjeverne obilaznice Čakovca je 60 milijuna, a treće 40 milijuna kuna.

 


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater