ZAGREB

Lukoil će poštivati uredbu, iz Petrola zasad bez komentara

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Lukoil Croatia primjenjivati će uredbu Vlade o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena određenih vrsta naftnih derivata, dok iz Petrola zasad nemaju komentar dok uredba ne stupi na snagu.

Lukoil Croatia poštuje Uredbu vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena određenih vrsta naftnih derivata te će po istoj postupati u cijeloj maloprodajnoj mreži na teritoriju RH, stoji u odgovoru tvrtke Lukoil Croatia na Hinin upit za komentar današnje uredbe prema kojoj trgovci naftnim derivatima u idućih 30 dana benzin mogu prodavati za najviše 11,10 kuna za litru, a dizel po 11 kuna.

Iz Uprave Petrola zasad ne žele  komentirati Uredbu Vlade.

"Uredba od strane Vlade po pitanju ograničenja cijene naftnih derivata još nije stupila na snagu i sukladno tome ne možemo komentirati navedeno", poručili su iz Uprave Petrola.

Uredbom o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, maksimalne maloprodajne cijene s porezom na dodanu vrijednost određuju se za motorne benzine Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 u iznosu od 11,10 kuna po litri. Za Eurodizel BS se određuje maksimalna cijena od 11 kuna po litri.

Na najvišu maloprodajnu cijenu naftnih derivata nije dozvoljeno zaračunavati naknade ili druge troškove koji nisu propisani Uredbom ili drugim posebnim propisima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater