SPLIT

Lifestyle Check IN u Splitu 15. listopada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Poslovni događaj "Lifestyle Check IN", koji će okupiti predstavnike dvadesetak tvrtki iz Hrvatska i Austrije koje se bave modom, kozmetikom, uređenjem doma, auto i nautičkom industrijom i tehnologijom, održat će se 15. listopada ove godine u splitskom hotelu Radisson blu, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare.

Zbog  epidemioloških mjera, po desetak poduzetnika iz Hrvatske i Austrije svoje proizvode iz industrije  "ugodnog življenja" izložit će u hotelskim sobama.

Idejna začetnica i ravnateljica tog projekta Monika Ioanitescu, koja je nedavno u Austriji organizirala dva takva događaj, istaknula je kako Split tom manifestacijom kao grad uplovljava u filozofiju "ugodnog i lijepo življenja."

"Split je idealno mjesto za život i za poslovanje stoga će, uz hrvatske lifestyle brendove, svoje proizvode predstaviti i njihove kolege iz Austrije," rekla je Ioanitescu.

 Predsjednik HGK - Županijske Komore Split Jozo Tomaš pružio je podršku organizaciji tog poslovnog događaja. "Velika je važnost održavanja takvih susreta hrvatskih gospodarstvenika s kolegama iz Europe ne samo za promociju Splita kao lifestyle destinacije, već za cjelokupno gospodarstvo, jer se i brojne druge gospodarske grane vežu za turizam. takva inicijativa, usred ove neugodne pandemije, doista nam daje uvjerenje da je ispred nas svijetla budućnost i s nestrpljenjem očekujemo prvi Lifestyle Check IN 15. listopada u Splitu“, kazao je.

 Ravnateljica Trgovinskog odjela Veleposlanstva Austrije u Hrvatskoj Sonja Holocher-Ertl ističe važnost gospodarske suradnje Hrvatske i Austrije.

"Godišnji promet dobara između Austrije i Hrvatske iznosi 2 milijarde eura, promet usluga 1,7 milijardi eura, a austrijski poduzetnici do sada su investirali preko 4,5 milijardi eura u Hrvatskoj,“ istaknula je.

Po njenim riječima, da nije bilo pandemije koronavirusa sigurno bismo svjedočili još jednom rekordnom broju dolazaka Austrijanca ovog ljeta na Jadran.

Kazala je i da moramo biti svjesni prisutnosti koronavirusa i brinuti za zdravlje, ali i nastaviti živjeti. "Lifestyle Check IN dat će nam ideju kako da to činimo sa stilom“, poručila je Sonja Holocher-Ertl.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater