LJUBLJANA

Krka u prvom tromjesečju s rastom prodaje i dobiti za više od 20 posto

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vodeća slovenska farmaceutska kompanija Krka je u prvom tromjesečju ove godine zabilježila rast prihoda od prodaje za 22 posto, a neto dobiti za 21 posto, objavili su u četvrtak iz te kompanije.

Prihodi od prodaje grupe Krka u prva tri mjeseca ove godine iznosili su 463 milijuna eura, ili 22 posto više nego u istom razdoblju lani, dok je neto dobit porasla za 21 posto, na 85 milijuna eura, izvijestili su iz te farmaceutske kompanije, za čijim je proizvodima potražnja povećana i zbog pandemije koronavirusa. 

Prodaja je u prvom kvartalu nastavila povoljan trend iz ranijeg razdoblja, očekujemo da će do kraja godine ostati u planiranim okvirima, navode iz kompanije, koja je u pretežitom vlasništvu državnih fondova. 

Predsjednik uprave i glavni direktor Jože Colarič izjavio je da je Krka odmah nakon proglašenja pandemije Covida-19 poduzela sve mjere da među zaposlenima ne dođe do širenja infekcije i tako zaštiti njihovo zdravlje, što je omogućilo da se proizvodni proces održi bez prekida.

"Tako smo osigurali da ne dođe do prekida u opskrbnom lancu i prodaji niti do nedostatka naših lijekova na svjetskim tržištima", istaknuo je. 

Po podacima iz izvješća, u ovoj godini je na razini grupe cilj ostvariti prihode od prodaje u iznosu od 1,52 milijarde eura, pri čemu se očekuje da prodaja na inozemnim tržištima ima udio od 94 posto. Očekuje se i da će dobit u ovoj godini dosegnuti  210 milijuna eura. 

Grupa Krka u ovoj godini očekuje i rast broja zaposlenih za tri posto. Krajem ožujka ove godine grupa je zapošljavala 11.622 radnika, od čega je u matičnoj tvrtki 5.898 zaposlenih. 

Zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima, uprava Krke je predložila da se dioničarima za 2019. godinu isplati rekordna dividenda od 4,25 eura za dionicu, što je 33 posto više nego za 2018. godinu, a odluku o tomu treba donijeti glavna skupština.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom