PETRINJA

Indijska tvrtka namjerava u Petrinju uložiti do 50 milijuna eura u razvoj poljoprivrede

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Indijski poduzetnik Arvind Kapur u petak je s petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem potpisao memorandum o razumijevanju, kojim je predviđeno ulaganje indijske tvrtke Karma Agro u poljoprivredu na petrinjskom području u visini do 50 milijuna eura.

Kako je tom prilikom rekao Kapur, njegova je tvrtka posebno zainteresirana za podizanje dugogodišnjih nasada lješnjaka, oraha i kestena, koji na tom području dobro uspjevaju. Kapur je obišao i moguće lokacije budućih nasada na petrinjskom području kod Donje Bačuge, Gornje Bačuge, Jošavice i Šušnjara.

Kapur je izrazio nadu kako će investicija biti profitabilna, jer Indijci imaju dugu tradiciju i iskustvo u poljoprivrednoj proizvodnji. S obzirom na veliku poljoprivrednu proizvodnju najavio je da može ponuditi dobre tehnologije i procese u poljoprivrednoj proizvodnji. 

U poslovanje svoje tvrtke, kako je rekao, namjerava uključiti lokalno stanovništvo, poljoprivredna gospodarstva i farmere kako bi zajednički raditi na usasvršavanju proizvodnje u zajedničkom interesu. Poljoprivrednu proizvodnju koju namjerava pokrenuti, temeljit će na ekološkoj proizvodnji, što će dovesti do smanjenja utjecaja na klimatske promjene. Izrazio je nadu kako će investicija u Petrinju biti prepoznata i na nacionalnoj razini, te da će biti primjer i drugim proizvođačima.

Prilikom potpisivanja memoranduma, petrinjski gradonačelnik Dumbović je naglasio kako je Petrinja već postala grad projekata, te kako ima najprihvatljivije površine za ekološku proizvodnju.

"Kada jedan poduzetnik dođe s ovakvim pismom namjere, uvijek je dobro došao i nastojat ću uvijek da kao gradonačelnik, da sa svojim timom, ostvarimo dobre partnerske odnose", rekao je Dumbović.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum