ZAGREB

Ina će poštivati uredbu Vlade o najvišim maloprodajnim cijenama derivata

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iz Ine su u četvrtak poručili da će poštivati Vladinu Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata te da ispituju sve posljedice na poslovanje koje takva odluka nosi sa sobom.

Vlada je u četvrtak donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, kojom se maksimalne maloprodajne cijene s porezom na dodanu vrijednost određuju za motorne benzine Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 u visini od 11,10 kuna po litri. Za Eurodizel BS se određuje maksimalna cijena od 11 kuna po litri. Te cijene vrijede 30 dana od stupanja uredbe na snagu.

Na najvišu maloprodajnu cijenu naftnih derivata nije dozvoljeno zaračunavati naknade ili druge troškove koji nisu propisani Uredbom ili drugim posebnim propisima.

"Ina će u potpunosti poštivati odluku Vlade. U međuvremenu, ispitujemo sve posljedice na poslovanje koje ova Uredba Vlade nosi sa sobom", navodi se u odgovoru na Hinin upit.

Ranije su i iz Lukoil Croatia kazali da će primjenjivati tu uredbu Vlade, dok iz Petrola zasad nemaju komentar dok uredba ne stupi na snagu.

"Lukoil Croatia poštuje uredbu Vlade RH o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena određenih vrsta naftnih derivata te će po istoj postupati u cijeloj maloprodajnoj mreži na teritoriju RH", stoji u odgovoru tvrtke Lukoil Croatia na Hinin upit za komentar današnje uredbe.

Iz Uprave Petrola zasad ne žele komentirati tu uredbu. "Uredba od strane Vlade po pitanju ograničenja cijene naftnih derivata još nije stupila na snagu i sukladno tome ne možemo komentirati navedeno", poručili su iz Uprave Petrola.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of