ŽIVOT NA DUG

I ONDA JE U VRIJEME TITA BILO DOBRO? Srbija dan danas otplaćuje silne milijune eura dugova iz vremena Jugoslavije. Te novce dizali su i trošili Milka Planinc i ostala "ekipa"

| Autor: Glas Istre

U ponedjeljak ujutro Republika Srbija je iz budžeta isplatila točno 11,5 milijuna eura, a za šest dana isplatit će još 69,7 milijuna - sve zbog kredita koje su Titovi premijeri uzimali sedamdesetih i osamdesetih godina, piše Blic Biznis.

Riječ je o dijelu kredita koji su Milka Planinc i Veselin Đuranović uzimali u vrijeme bivše SFRJ od Pariškog kluba i Svjetske banke, a čija posljednja rata dospijeva 2041., odnosno 2031. godine.

Srbija je, inače, tijekom ove godine plaćala i kredite koje je uzimala od Kuvajta u razdoblju od 1984. do 1989. godine, a riječ je o 20,2 milijuna eura.

U Narodnoj banci Srbije potvrdili su navedene podatke, a istaknuli su i da Srbija u ovoj godini mora otplatiti nešto više od 202 milijuna eura dugova iz razdoblja sedamdesetih i osamdesetih godina. U centralnoj banci su dodali i da po osnovi starih dugova Srbija redovno otplaćuje i obaveze prema Kuvajtu i Kini.

Tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina Srbija se zadužila za ukupno 8,8 milijardi eura, a prethodnih godina u prosjeku su vraćali po oko 250 milijuna eura, a ove godine na naplatu dolazi skoro 230 milijuna.

Hrvatska i Slovenija svoje su dugove otplatili prije 10 godina. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini